24
do, okt
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Nieuws
HURDEGARYP - Wie er niet was heeft iets gemist, oké het was bij de rommelmarkt voor de kinderen niet druk en het regende (te) veel maar ondanks dat werd er door de weinige handelaren goede zaken gedaan. Aan het begin van de avond was het wel druk in de grote zaal van MFC It Maskelyn waar voor de kinderen een Koningsdisco door Kinderwerk Hurdegaryp was georganiseerd. Meer dan 125 kinderen dansten, sprongen en vierden een prima feestje met DJ Blijwin.


Elk jaar weer is er een grote rommelmarkt op Koningsdag bij MFC It Maskelyn op het parkeer terrein. Ook dit jaar was het natuurlijk georganiseerd. Helaas, het minder mooie weer deed een groot aantal jonge handelaren besluiten thuis te blijven. Er waren er wel een aantal en ze verkochten ook best wel maar het devalueerde deze markt wel.Door de gestaag neer vallende regen gingen er ook nog een aantal eerder weg en ja toen werd het wel erg beperkt.Wat niet beperkt was, was de gratis koffie die de vrijwilligers van het MFC serveerden, en u weet toch dat de koffie daar prima is ?Eigenlijk jammer maar het weer is nu eenmaal van groot belang bij een buiten evenement en alles is te organiseren maar juist het belangrijkste, een heerlijk schijnend zonnetje en een wat hogere temperatuur nu net niet !!

Was bovenstaande zaterdag tussen 10 en 14 uur vanaf 19 uur was het erg gezellig en druk in de grote zaal van It Maskelyn, zo’n 125 kinderen waren aan het feest vieren.Er werd flink gedanst gesprongen en gezongen door de kinderen, DJ Blijwin verzorgde de muziek en een aantal dames van Kinderwerk Hurdegaryp voor chips en iets (fris) te drinken.Ook dit ‘onderdeel’ kon op grote belangstelling rekenen.Een flink aantal kinderen waren ook verkleed gekomen om er een nog groter feest van te maken. Eén van de jonge dames liet het mij fijntjes weten ‘misschien krijg ik er wel een prijs voor’ wat en hoe wist ze niet maar misschien is het voor de organisatie een idee voor volgend jaar. Dit dametje kwam met haar outfit van deze avond zeker voor een prijs in aanmerking.

Het feest was precies lang genoeg al wilden een aantal kinderen nog niet naar huis. ‘Mam we hebben vakantie hoor en ik ben nog niet moe’ hoorde ik een paar keer. Dat deze kinderen wel mee moesten zal thuis nog wel even besproken worden ‘ze’ waren het er zeker niet mee eens.
Meerder Koningsdag verslagen uit andere dorpen op deze site schrijven er over, het wat koudere weer en al die regen. Overal zag je dat alles wat kleiner en minder bezocht werd. De rommelmarkt in Hurdegaryp zeker. Het feestje aan het begin van de avond had aan belangstelling niets te klagen, misschien was het juist wel iets drukker dan op eerdere jaren. Dat feest was dan ook binnen .........

Jan Kamminga 

{gallery}Syta/hard28419{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie