16
di, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM / DE WESTEREEN - De besturen van de lokale omroepen van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel (RTV Kanaal30) en Noardeast Fryslân en Dantumadiel (RTV NOF) werken al samen sinds 2013 en gaven eerder dit jaar al te kennen dat men mikte op een fusie in 2020. Hierdoor ontstaat een krachtige streekomroep in het Noordoosten van Fryslân.

Het afgelopen half jaar heeft er uitvoerig overleg plaatsgevonden en is overeenstemming bereikt over onder andere de organisatie, het bestuur, de studio's, het media-aanbod, overkoepelende programmanaam en de toekomst. Ook zijn de circa 150 medewerkers van beide omroepen meegenomen in het proces. Een deel daarvan kent elkaar door de huidige samenwerking al goed.

Nu door de besturen over alle relevante punten overeenstemming is bereikt is de conclusie getrokken dat er niet langer hoeft te worden gewacht. Hierdoor zal de fusie per 1 september 2020 effectief worden. Na de fusie zullen Stichting RTV Kanaal30 en Stichting Streekomroep Noordoost-Friesland onder één gezamenlijk bestuur verdergaan onder de overkoepelende programmanaam "RTV NOF" waarmee in de programmering en het media-aanbod naar buiten wordt getreden. Vooralsnog blijft de huidige programmering in beide gebieden in stand. Ook beide studio's (in Burgum en de Westereen) blijven open.

Kortgeleden werd bekend dat Omrop Fryslân en RTV NOF hun samenwerking intensiveren, waardoor er vanaf dit najaar drie journalisten in het gebied van RTV NOF aan de slag gaan. Deze kunnen door de fusie ook meteen aan de slag in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. "Als gevolg van deze fusie worden we een moderne streekomroep, waar journalistiek een belangrijk deel van uitmaakt en waardoor het hele Noordoosten van Fryslân voorzien kan worden van een lokaal toereikend media aanbod.", aldus voorzitter Marco Keizer.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie