26
vr, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
KOOTSTERTILLE. Het Openbaar Ministerie is de afgelopen maanden in afvalbedrijf Van der Galiën Recycling in Kootstertille gedoken en heeft het bedrijf vijf boetes opgelegd, zo bericht de Leeuwarder Courant. Bij Van der Galiën zijn sinds vorig jaar meerdere overtredingen geconstateerd, laat het OM weten. Van vijf overtredingen heeft de Friese milieu- en omgevingsdienst FUMO (als controleur) proces-verbalen opgemaakt. Die zijn dit voorjaar aan het OM overhandigd. Vier van de milieudelicten vonden plaats tussen mei en oktober 2019, de vijfde schending was op 12 mei 2020.

De overtredingen zijn het niet tijdig keuren van een mobiele bovengrondse opslagtank, het opslaan van houtsnippers in strijd met de vergunning, onjuist ontvangen bedrijfsafval, het slopen zonder sloopmelding en het opslaan van hout buiten de brandmuren, meldt Audrey Nijhof. Zij is woordvoerder van het Functioneel Parket van het OM, dat milieuzaken behandelt. Opgeteld gaat het om 28.000 euro. Een deel van dit bedrag is inmiddels betaald, aldus Nijhof.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie