25
do, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Nieuws
Gerhild van Rooij vertelt over tijdelijke kunstprojecten. Deze keer over: exposite vlechtmuseum
Musea in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen tonen ambachtelijke vlechtwerk en  vlechtgereedschap. Wilgentenen, takken, schors, riet, biezen, korenaren, vlas en heide zijn circulaire vlechtmaterialen. Kunstenaars, als Nel Lansink uit Noardburgum en anderen gebruikten duizenden jaren oude vlechttechnieken in combinatie met nieuwe en oude, circulaire materialen. In ‘Ode aan moeder aarde’ laat Min Spillemaeckers t/m 22 augustus in  Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde fraaie voorbeelden zien. Naast traditionele materialen gebruikt Min onder meer kunststof rietjes, bankbinnenbanden, penselen, pijpenragers, ijzeren nagels, schuurband en oude windsels. Haar sprookjesachtige Geworteld van moderne tuinschoenen suggereert via pitrieten bogen een in de aarde geworteld mensfiguur en de kringloop van natuurlijk vlechtmaterialen. Een tijdloze mandvorm van treurwilgtakken, wilgenschors en touw met hengsel van een hertegewei, heet Zachtheid, de kracht van het hert. Het museum in de voormalige Rijksrietvlechtschool toont de sociale, culturele geschiedenis van vlechtdorp Noordwolde en internationale vlechtgeschiedenis.

{gallery}Hilda/2020/vlechtmuseum{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie