19
vr, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Nieuws
Gerhild van Rooij vertelt over beelden in Tytsjerksteradiel. Deze keer over De Opstap in Oentsjerk, van Tjibbe Hooghiemstra.
De Opstap, obs en peuteropvang aan Heemstrasingel 45, heeft een bijna abstracte wandsculptuur uit 1986. Tjibbe Hooghiemstra maakte dit kunstwerk in opdracht van Gemeente Tytsjerksteradiel.  Twee hardstenen houders rusten op de bestrating en omvatten twee hoeken van een bijna driehoekig brok marmer, daarboven ‘zweven’ vijf marmeren volumes langs de wand., aders in de gepolijste voorzijdes lijken grafische tekeningen. Is het een opstap om speels te reiken naar droom en werkelijkheid, naar visioenen of herschikte tastbaarheden? 
Het werk sluit aan bij Tjibbes twee- en driedimensionale werk zoals gepresenteerd in het Cobra Museum (Amstelveen), Irish Museum of Modern Art (Dublin), galeries van New York tot Tokyo en op beurzen als Art Basel, FIAC Paris en Art Forum Berlin en zijn werken in de collecties van het Rijksmuseum, Stedelijk Museum (Amsterdam) en Teylers Museum (Haarlem).

Foto's Gerhild van Rooij

{gallery}Hilda/2020/deopstap{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie