19
vr, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BUITENPOST. Bij het Nordwin College in Buitenpost is tussen zondagmiddag en de nacht van zondag op maandag ingebroken in het dierenverblijf, meldt de Feanster. Een aantal dieren is ernstig mishandeld, er werden twee dieren dood aangetroffen en vijf zijn later door de veearts afgemaakt.
De ongewenste gasten zijn via de buiteningang van het dierenverblijf binnengekomen. Ze lieten de dieren uit hun hokken en onder andere geiten, konijnen, cavia’s, kippen en duiven zijn mishandeld.

Medewerkers vonden maandagochtend twee dode dieren, in de middag heeft de veearts nog vijf beesten moeten afmaken. In de buurt achter de school zijn nog kippen en duiven gevonden van het college, deze zijn terug in hun hok geplaatst.

Update donderdag 27 augustus.
De politie heeft dinsdag gesproken met drie jonge minderjarigen over hun betrokkenheid bij de dierenmishandeling bij Nordwin College in Buitenpost, zo meldt De Feanster. De hulpverlening is opgestart. Samen met hulpverleningsinstanties wordt met spoed bepaald welke hulp er moet komen voor het jonge trio en de betrokken gezinnen. ,,Gezien leeftijd van de minderjarigen ligt de nadruk op hulpverlening'', aldus een woordvoerder van de politie. De drie zijn geen leerlingen van het Nordwin College.
Foto: Nordwin College

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie