25
do, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
HURDEGARYP. Zaterdag 5 september van 10:00 tot 16:00 vieren we het hoogtepunt van de jaarlijkse oogst op de dorpstuin, met verschillende activiteiten.
Er zijn rondleidingen mogelijk en informatie verkrijgbaar, onder andere over het maken van Bokashi (gefermenteerd organisch materiaal, te gebruiken als bodemverbetering). De verse groenten-oogst van dit moment is te koop. Ook verwerkte producten zoals: gedroogde bonen, kapucijners en doperwten; ingemaakte groenten en diverse plantentincturen en -crèmes.

Bij voldoende belangstelling zijn er demonstraties Qi-Yo (een mengvorm van yoga, chi gong, kung fu en tai chi). Hier kan actief aan worden meegedaan.
Er is ook een presentatie van het fermenteren en inmaken van groenten.
Voor kinderen is het mogelijk om bloemencollages te maken en insectenhotels te vullen.
Iedereen is van harte welkom.

Over de dorpstuin
Dorpstuin Hurdegaryp is een duurzaam initiatief van inwoners van het dorp, voor lokale voedselvoorziening. Het is een gemeenschappelijke ontmoetingsplek waar we op natuurlijke wijze groenten en fruit verbouwen voor de lokale markt.
De tuin is ook een natuurbeleving met de verschillende thema tuinen: de teelttuin, een insectentuin met bijenstal, bloemenpluktuin, boomgaard, voedselbos, medicinale kruidentuin en een permacultuur tuin in wording.
Er is educatie mogelijk voor jong en oud door spelen, ontdekken, ervaren, proeven, leren of meehelpen. En ook via workshops, praktijklessen en werkervaringplekken.

Zie ook www.dorpstuinhurdegaryp.nl of Dorpstuin Hurdegaryp op Facebook.
Locatie: Dorpstuin Hurdegaryp, Jintewarren 8, 9254 GA Hurdegaryp

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie