26
vr, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
KOOTSTERTILLE. Er is sprake van onrust bij Biddle, de producent van klimaatbeheersingsapparatuur in Kootstertille, meldt de Leeuwarder Courant vandaag.
Het bedrijf wil 17 van de 64 arbeidsplaatsen schrappen. De ondernemingsraad is niet overtuigd van de noodzaak van deze ingreep en heeft negatief geadviseerd.

Acties
Daarnaast lopen de onderhandelingen met de vakbonden over een sociaal plan moeizaam. De bonden hebben het eindbod van de werkgever – 1,3 keer de transitievergoeding 2020, oftewel een derde maandsalaris maal het aantal arbeidsjaren maal 1,3 – verworpen en daar een ultimatum aan gekoppeld. Als Biddle voor morgenmiddag vijf uur niet met een beter bod komt, volgen er acties.
,,De bereidheid daartoe is groot”, weet FNV-bestuurder Wilma Nieveen. ,,Het bod van de werkgever is unaniem naar de prullenbak verwezen. Men weet dat Biddle altijd een goed winstgevend bedrijf is geweest. Vorig jaar kreeg het nog een FD Gazelle uitgereikt. Dat duidt op een winstgevende omzetgroei van minimaal 20 procent in de afgelopen drie jaar. Daar past niet zo’n mager sociaal plan bij.”

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie