27
za, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Nieuws
BURGUM. Voor het Jonkheer Hobbe Baerdt van Sminiaplein in Burgum heeft TWA een ontwerp gemaakt voor drie gebouwen met op de begane grond horeca of detailhandel en appartementen op de verdiepingen. Twee van de gebouwen komen aan het plein, de derde waar voorheen Ter Stal was gevestigd. Er komen 30-35 appartementen verdeeld over de drie gebouwen genoemd ‘De Edelman’, ‘De Koopman’ en ‘De Werkman’. Elk gebouw heeft een eigen ontwerp en karakter. De Edelman is duidelijk herkenbaar geïnspireerd op Glinstra State.

Op de plek van het plein stond ooit de Sminia State. De grote beukenboom die er nog staat, stond destijds in de tuin van Van Sminia. Op het plein komt een informatiebord over Jonkheer Hobbe Baerdt van Sminia. Hij was grietman (1823-1851) en burgemeester (1851-1858) van de gemeente Tietjerksteradeel.

In opdracht van projectontwikkelaar Blue Banner Red maakte TWA architecten studie naar mogelijke ontwikkeling en invulling van de hoek Noordersingel / Tsjibbe Geartsstrjitte passend bij de gemeentelijke ambitie om verbinding van de oost- en westzijde van Burgum te herstellen. De ontwikkeling is onderdeel van de herinrichting van Burgum nadat De Centrale As het vele vracht- en autoverkeer uit Burgum haalde.

Zodra de plannen definitief zijn volgen officiële presentaties aan gemeenteraad, omwonenden en belangstellenden. De start van de verkoop staat gepland voor eind 2020 / begin 2021. Wanneer de bouw wordt gestart is nog niet bekend.

{gallery}Luc/2020/sminiaplein{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie