14
zo, aug
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_CASE_MISMATCH] Image source root/images/2017/Luc/2020/kleding cannot be found with a case-sensitive search but a file system entry root/images/2017/luc/2020/kleding exists. While some operating systems (e.g. Windows) are case-insensitive, others (e.g. Linux) are case-sensitive in matching file system entries. On this server, the image source must match the file system entry exactly, including character case.

Nieuws
BURGUM - Toch was het een klein feestje, een feestje voor kinderen waar geen kind bij was. Een aantal dagen eerder waren de SN voetbaldagen en daar bleven zo’n 120 voetballen over. De organisatie wilde iets goeds met deze ballen doen en bedacht dat de Kleding- en voedselbank in Burgum de ballen moest krijgen.
Donderdagmorgen was het voorzitster Bianca Boonstra - Kuipers die de ballen door Natasja de Haan namens de SN voetbaldagen aangereikt kreeg.

Eigenlijk zou het niet moeten kunnen, een kleding en of speelgoedbank in -in dit geval- Burgum. In een welvarend land als Nederland zou het zeker niet nodig moeten zijn. Van de andere kant is het natuurlijk geweldig dat er een flink aantal vrijwilligers zijn deze kleding en speelgoedbank draaiende houden. Er zijn helaas personen die door welke omstandigheden dan ook hier graag gebruik van willen en mogen maken
Een aantal dagen voor deze ‘ballen overdracht’ was op Sportpark De Warren in Hurdegaryp de SN voetbaldag geweest. In een eerder verslag deed ik u daar kont van.
Normaal is zijn het 2 voetbaldagen nu, door het covid virus, maar 1 dag, maar wel een prachtige dag.

In eerdere uitvoeringen van de SNVD zijn er vaak rond of meer dan 150 kinderen. Nu wat minder en daardoor bleven er veel ballen over. Op de vraag die ik kreeg ‘wat doen we daarmee?’ had ik het antwoord gelijk klaar. ‘naar de kleding- en speelgoedbank in Burgum.
Het organiserende groepje vond het een goed idee vandaar dat ik donderdagmorgen samen met Natasja De Haan met een auto vol ballen naar de Oppedijk vanVeenweg in Burgum reed.
De aankomst daar was best wel leuk eigenlijk. ‘Sorry de winkel is even vol, u moet heel even wachten’. Toen ik zei dat we een afspraak hadden hoorde ik blij verrast ‘hebben jullie die ballen ?’ op het ‘ja’ gingen er toch (andere) deuren open. Het had alles -terecht- even te maken met de covid maatregelen. We liepen naar de andere kant en daar konden we de ballen kwijt. Uiteraard toen eerst een foto gemaakt van de groep vrijwilligers van de Kleding- en speelgoedbank die aanwezig waren. Ook Natasja natuurlijk op die foto.

Op de vraag ‘Wat gaan jullie er mee doen?’ kwamen meerdere antwoorden ‘in het Sinterklaas pakket voor de kinderen’ maar ook ‘met een bal maak je kinderen vaak heel blij, dat vinden ze altijd mooi’.
Voorzitster Bianca Boonstra was er blij mee. ‘later 120 blije kinderen, mooi !!’
De ‘doelgroep’ is/zijn natuurlijk kinderen uit gezinnen die het financieel niet te breed hebben. Een bal is dan vaak luxe en kan minder snel gekocht worden.

Binnen in ‘de winkel’ was het inderdaad gezellig druk. Een aantal klanten maar ook flink wat vrijwilligers die bezig waren. Het sorteren van de kleding maar ook ‘style advies’ als iemand er om vroeg.
Het pand zelf is niet al te groot maar door erg handige rekken langs de wanden hangt er toch best wel veel kleding. Voor prijzen waar je van schrikt, schrikken van de erg lage prijzen.
Ook schoenen, tassen en ‘gouden’ sieraden waren netjes uitgestald.
Personen die bijvoorbeeld ook bij de voedselbank terecht kunnen (mogen) hebben een speciale kaart. Met deze kaart mogen ze zelfs gratis een aantal kledingstukken mee nemen.

De kledingbank heeft een erg mooie website waar echt heel veel informatie op staat. U vind deze site op www.kledingbankburgum.nl Ook zijn ze op facebook te vinden, zet dan in de zoek opdracht; kleding- en speelgoedbank burgum.
Een dingetje wil ik u graag verklappen, ook u kunt tijdens de openingstijden nette, schone kleding doneren. Ook speelgoed is welkom. Wel heel en netjes natuurlijk.
Met een erg goed gevoel reden Natasja en ik weer terug naar Hurdegaryp. Wetende dat er straks heel veel kinderen blij zijn met een knal oranje Nederlands elftal bal.

Jan Kamminga

{gallery}Luc/2020/kleding{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties
Advertentie