20
do, jan
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
OENTSJERK - Wethouder Andries Bouwman van de gemeente Tytsjerksteradiel bezocht vandaag een aantal basisscholen om het boek ‘Iedereen heeft een rood-roze hart’ van schrijfster Claudia Koole te overhandigen. Dit kinderboek is uitgebracht in het kader van het vijfjarig jubileum van de Global Goals. Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat de lidstaten van de Verenigde Naties besloten om aan 17 verschillende duurzaamheidsdoelstellingen te werken, met als uiteindelijk doel: een duurzame, eerlijke en rechtvaardige wereld in 2030.

Tytsjerksteradiel schenkt ieder jaar aandacht aan deze bijzondere dag. Dit jaar koos de gemeente ervoor om met dit boek het vierde doel uit te lichten, waarin kwaliteitsvol onderwijs centraal staat. Het kinderboek kan in de klas gebruikt worden om de kinderen op een laagdrempelige manier bekend te maken met mensenrechten, duurzame ontwikkeling en wereldburgerschap. Naast de overhandiging van het boek werd ook de Global Goals vlag gehesen.

Bouwman ging met de kinderen in gesprek over de Global Goals en de dingen die kinderen zelf al doen om te werken aan een duurzame en rechtvaardige wereld. De kinderen van OBS de Opstap in Oentsjerk, CBS de Alpha in Ryptsjerk en Master Frankeskoalle uit Earnewâld vertelden vol enthousiasme over de stappen die zij zetten: van het opruimen van rommel op straat tot aan het scheiden van hun afval. Bouwman: ‘Het is mooi om te zien dat deze kinderen al zo bewust bezig zijn’.

Vrijdag kregen ook de overige basisscholen in Tytsjerksteradiel het boek per post toegestuurd. Meer weten over de Global Goals? Ga naar www.sdgnederland.nl voor meer informatie.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties
Advertentie