19
zo, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
BUITENPOST - VV Buitenpost heeft de contracten met hoofdtrainer Jasper Bouma en assistent-trainer Wietse van der Veen met een jaar verlengd. Dat nieuws werd zaterdag bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Blauwkes. Het trainersduo is bezig met zijn eerste seizoen bij het team dat uitkomt in de hoofdklasse B.


Goede klik
Het bestuur van VV Buitenpost spreekt van een goede klik met beide trainers. “We zijn zeer tevreden over de samenwerking met zowel Jasper Bouma als Wietse van der Veen. Jasper is een jonge, gedreven trainer die bij onze club past. Wietse is zeer loyaal en met zijn ervaring een goede aanvulling binnen de technische staf. Ook de spelersgroep stemt unaniem in met het doorgaan met beide trainers”, zegt waarnemend voorzitter Rudi Stuursma.

Resultaten
Buitenpost is momenteel hekkensluiter in hoofdklasse B. Het feit dat de resultaten tegenvallen in het tweede jaar dat de Blauwkes op het landelijke niveau voetballen, heeft volgens het bestuur geen invloed gehad op de contractverlenging. “We voetballen soms beter dan vorig seizoen, alleen de punten blijven nu uit. We hebben vertrouwen in de hoofd- en assistent-trainer, de resultaten komen vanzelf.”

Vertrouwen
De 35-jarige Jasper Bouma heeft het erg naar zijn zin bij Buitenpost. “Ik heb me hier direct thuis gevoeld. De mening van de spelersgroep was het belangrijkste om nog een seizoen door te willen gaan. Zij hebben hun vertrouwen in mij uitgesproken. Toen was de keuze om te verlengen niet moeilijk meer”, aldus Jasper. “Ik ben blij dat Buitenpost me deze kans geeft en het is een bonus dat ook Wietse doorgaat.”

Mooie groep
Wietse van der Veen (55) geeft aan getwijfeld te hebben over nog een seizoen assistent-trainer. “Jasper heeft me overgehaald. Hij is tevreden over de samenwerking en mijn toegevoegde waarde. Daarom ga ik door”, aldus Wietse. “Ik heb het gevoel dat we nog stappen kunnen maken. Ik ben blij met het vertrouwen dat ik voel bij vele mensen om mij heen en dat ik onderdeel mag zijn van zo’n mooie club”, zegt de assistent-trainer, die ook hoofd jeugdopleiding bij Buitenpost is.

Trainingskamp
Vrijdag vertrekt de eerste selectie naar Benidorm voor een trainingskamp, waar ook een oefenwedstrijd zal worden gespeeld. De hoofdtrainer zegt met vertrouwen aan de tweede seizoenshelft te beginnen. “Er zit meer in dan we tot nu toe hebben laten zien. Er zijn nog veel punten te halen in de resterende 16 wedstrijden”, vertelt Jasper.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties
Advertentie