25
do, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
SURHUISTERVEEN - Voor het eerst lukte het ’t Fean ’58 zaterdag om ‘angstgegner’ SC Joure een punt af te snoepen. Zowel in de competitie als onlangs in de beker waren de Jousters al twee jaar lang een maatje te groot. De late gelijkmaker voor de blauwhemden viel pas in blessuretijd. De 3-3 eindstand werd met gejuich begroet.

Sneu voor de mannen van trainer Dick Schuurman maar niet minder verdiend voor de hardwerkende brigade van Mark Bosma. “De jongens hebben er vandaag hard voor gevochten”, was de terechte conclusie van Bosma. “Wij begonnen niet scherp en bovendien viel ons plan al binnen een minuut in duigen”. Jakob Lubbers, de gevaarlijke spits van de gastheren, moest in toom worden gehouden door Jelmer de Haan maar lokte laatstgenoemde herhaaldelijk uit de Feanster defensie. Dat lukte al in de eerste minuut van de levendige wedstrijd. Johannes Agricola profiteerde van de ruimte en klopte de kansloze doelman Jelmer van der Meer, 1-0. Net op het moment dat de blauwhemden beter in de wedstrijd leken te komen herhaalden de Jousters dit trucje en ditmaal was William Vermaning de schutter, 2-0. Na ruim een half uur zorgde Wietze Vrij, alweer hij, met een prachtige kopgoal voor de aansluitingstreffer, 2-1. Omdat de Feansters nog steeds moeite hadden met ‘de Joure-truc’ was het verschil even later middels Vermaning alweer twee, 3-1. Vlak voor de theepauze mocht Jens Hamstra toch weer de aansluitingstreffer op het scorebord noteren. Een ongelukkige handsbal van een verdediger betekende een strafschop die vakkundig werd binnen geschoten door Jens Hamstra, 3-2.

Na de pauze waren de Feansters de bovenliggende partij, mede door een hartverwarmende inzet. “De jongens zijn bereidt voor elkaar te knokken”, complimenteerde Mark Bosma zijn team. ’t Fean kreeg de beste kansen via een uitgelezen mogelijkheid voor René Mellema en Jens Hamstra die een fraaie voorzet van invaller Anne Jasper Rispens schampte met het hoofd. Natuurlijk kreeg ook SC Joure mogelijkheden maarJelmer van der Meer bleef de baas in eigen strafschopgebied. Een prachtige steekpass van Steef Loopstra op Jens Hamstra was de inleiding voor de late gelijkmaker. Hamstra werd onreglementair gestuit en voor de tweede keer mocht hij zich melden voor een strafschop. Feilloos passeerde Hamstra doelman Wijnalda, 3-3. Verdiend volgens vriend en vijand. “Mooi dat we in deze fase weer een resultaat halen”, wist een blije Mark Bosma. “Ik ga de jongens maar gauw feliciteren.”

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121