26
vr, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
HARKEMA - Harkema-Opeinde is er niet in geslaagd revanche te nemen op Ternaard. Aan de boorden van de Waddenzee kwam de groengele brigade niet verder dan 1-1. Met dat resultaat was de thuisploeg het meest content. De krachtsverschillen waren niet groot, maar na het laatste fluitsignaal gingen de handen bij de kleibewoners jubelend omhoog, terwijl de Harkemasters foeterend de catacomben opzochten.

Hoewel het – mede door de harde wind – niet altijd wervelend was wat de beide ploegen op de grasmat legden, verveelde het duel geen moment. Er ontspon zich een open wedstrijd tussen twee teams met verschillende speelstijlen. Vier maanden geleden werd Harkema-Opeinde in de heenwedstrijd in de omschakeling geklopt. Zaterdagmiddag waren de voetballers uit de Wâldhoek er uitermate op beducht niet opnieuw in het countermes te lopen. Ondanks die paraatheid had de Harkemaster defensie, waarin Albert Veenstra zich weer als grootste ‘poetser’ ontpopte, klauwen aan de Ternaarder voorhoede. Met name de rappe Danny Post bleek een handenbinder. Enorme kansen ontstonden er evenwel niet voor de Harkemaster veste. Dat kon niet gezegd worden van het doel aan de overkant van het veld. Harkema was verreweg het gevaarlijkste. Nadat Hilbrand Benedictus in de tiende minuut een bal in het zijnet schoot nadat hij goed doorzette op een lange bal van Ronald van der Wal, verdween in minuut 18 de bal wel achter Ternaard-doelman Plooy. Ronald van der Wal pikte een lange bal op de flank op en bracht het speeltuig in het strafschopgebied. Daar kwam het leder in de voeten van Hilbrand Benedictus, die de bal klaar legde voor Hille Postma. Beheerst schoot Postma de 0-1 in de touwen. Hij onderstreept zo zijn prima vorm. Het was de derde wedstrijd op rij waarin de ijverige ‘wrotter’ trefzeker was. Een goed druk zettend Harkema vergat na de voorsprong de marge uit te bouwen. Kansen om dat te doen, waren er legio. Daniël Postma en de voor Ternaard bijzonder lastig te bespelen Hilbrand Benedictus waren meerdere malen niet fortuinlijk in de afronding. Met kunst en vliegwerk hielden de gastheren de marge beperkt. Toen de eerste helft het einde naderde, ging het overwicht van Harkema liggen. Er ontspon zich een fase waarin er geen uitgespeelde kansen voordeden.

Dat veranderde na de pauze. Toen was het Ternaard dat de touwtjes in handen nam. De bezoekers hadden moeite van de eigen speelhelft af te komen. Er volgde een handvol hoekschoppen voor het doel van Harkema-goalie De Graaf. Deze door de wind onvoorspelbaar inwaaiende corners zorgden voor nogal wat hectiek. Cris Alma fungeerde in minuut 52 als reddende engel toen hij een kopbal van Danny Post van de lijn haalde. De gelijkmaker hing in de lucht. In de 59ste minuut was het zover. Een steekpass werd door Anthony Hoekstra punterend tot doelpunt gepromoveerd. Na 421 minuten competitievoetbal zonder tegentreffer kreeg André de Graaf weer een doelpunt te incasseren. De 1-1 was voor Harkema het sein er nog een schepje bovenop te gooien. ‘De Heide’ nam de regie over. Na speldenprikken van Hille Postma en Alex van der Tuin had Daniël Postma in de 64ste minuut een uitgelezen mogelijkheid de voorsprong in ere te herstellen. Chris Hoeksma verstoorde op prima wijze de Ternaarder opbouw, Postma kon hierdoor linea recta oprukken richting keeper Plooy. De inzet die volgde, werd door de doelwachter onschadelijk gemaakt. Harkema ging voor de drie punten, maar het ondervond dat het elftal van de opponent zeker niet uit koekenbakkers bestond. Terwijl er in de slotfase wel een licht offensief was van Harkemaster zijde, waren de grootste kansen voor Ternaard. André de Graaf redde een 1-op-1-situatie en vlak voor het laatste fluitsignaal rolde een diagonaal schot van Jacob van der Veen rakelings voorlangs.

Er kwam geen winnaar. De neutrale toeschouwer zal vermoedelijk goed hebben kunnen leven met de uitslag. Kootstertille werd in klasse 4B zo de grote winnaar van het weekend. Harkema ervaarde de puntendeling als een teleurstelling. Toch is er nog niets verloren voor de ploeg van trainer Jan van Dijk. Het voetbalseizoen is nog maar net over de helft. Bovendien zijn er meerdere wegen die naar Rome cq de derde klasse leiden. Volgende week de kans om de vieze smaak van deze kleine tegenvaller weg te spoelen. Dat zal zeker geen makkie worden. V en V’68 komt naar Harkema en dat is een ploeg waaraan de Harekieten de handen altijd aardig vol hebben.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121