18
do, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
BUITENPOST - VV Buitenpost heeft zaterdag goede zaken gedaan in Vriezenveen. Na een 2-0 achterstand in de eerste helft, herpakten de Blauwkes zich ontzettend knap. De wedstrijd tegen directe concurrent Deto Twenterand eindigde spectaculair in 2-4. De achterstand op nummer voorlaatst slinkt door de overwinning naar vier punten. De Buitenposter doelpunten kwamen van Rolf Dijk (2 x), Robin Huisman de Jong en Rudmer Loonstra.

Belabberd
Hoewel het belang van het duel voor lijfsbehoud bij de spelers duidelijk was, speelde Buitenpost niet goed in de eerste helft. Veel duels werden verloren en de tweede bal was steeds voor de tegenstander. Toch had Rudmer Loonstra een goede mogelijkheid vanuit de omschakeling om de openingstreffer voor de Blauwkes te maken. Dat gebeurde niet. Deto was de bovenliggende partij, kwam een paar keer gevaarlijk voor doelman Kevin van der Meulen en schoot na bijna een half uur via Ferdi ter Avest raak. Daarna was het wachten op de 2-0. Deto kreeg daarvoor verschillende kansen. Op slag van rust viel het tweede doelpunt. Opnieuw was Ter Avest de schutter. “Het was een belabberde eerste helft van ons”, aldus Buitenpost-trainer Jasper Bouma. “Het moet scherper en de linies moeten dichter op elkaar om druk te kunnen zetten, heb ik in de rust gezegd.”

Geloof
Joran Olijve bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en werd vervangen door Folkert van Dongera. Bouma’s opdracht om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer vond al na vijf minuten gehoor. Rolf Dijk scoorde de 2-1. Met dit doelpunt kwam het geloof in de ploeg dat er meer inzat. Willem de Boer had in een een-op-eensituatie Buitenpost al naast Deto kunnen schieten en ook Dijk had een goede mogelijkheid, maar hij verzuimde de bal breed te leggen. Dé uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker kwam via een penalty. “We hadden daarvoor ook al een strafschop kunnen krijgen, maar de scheidsrechter weigerde te fluiten voor een overtreding. Nu kreeg aanvoerder Wybe Kram de bal op de hand en was het duidelijk.” Kram kreeg een gele kaart en daarna nog een voor opmerkingen tegen de scheidsrechter. Robin Huisman de Jong benutte de penalty onberispelijk en Buitenpost ging tegen tien man op zoek naar meer.

Wereld van verschil
De Blauwkes begonnen kansen te creëren en de 2-3 hing in de lucht. Die kwam uiteindelijk vijf minuten voor tijd van de voet van Dijk. In blessuretijd knalde Loonstra ook nog eens de 2-4 tegen de touwen. “Wat een wereld van verschil met de eerste helft. Mooi voor de jongens, zij werken er altijd keihard voor, ook op de trainingen. Ze verdienden deze overwinning.” Zo boekte Buitenpost de tweede zege van dit seizoen, de tweede driepunter tegen Deto. Zaterdag wacht de lastige thuiswedstrijd tegen ACV. Ook een ploeg waarvan Buitenpost eerder dit seizoen een punt heeft gepakt.

Opstelling Deto: Anthony van Zaltbommel, Muhammed Kaya, Wybe Kram, Koen Fleer, Kai Wesselink (74. Lesley Nahrwold), Hans Matti, Ferdi ter Avest, Coplan Soumaoro, Louis Vijfhuizen, Maarten Jansen, Hoeseb Yakob (79. Mark Koetsier)

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Danny Boersma (72. Wim de Vries), Jelmer Vos, Robin Huisman de Jong, Joost Jesse Visser, Berend Schootstra (56. Halbe Elsenga), Joran Olijve (46. Folkert van Dongera), Willem de Boer, Rob Dijkstra, Rolf Dijk, Rudmer Loonstra

Scoreverloop: 25. Ferdi ter Avest 1-0, 43. Ter Avest 2-0, 53. Rolf Dijk 2-1, 70. Robin Huisman de Jong 2-2, 85. Dijk 2-3, 90. Rudmer Loonstra 2-4

Gele kaart: Hoeseb Yakob, Koen Fleer, Lesley Nahrwold (Deto), Berend Schootstra, Joran Olijve, Jelmer Vos (Buitenpost)

Rode kaart: 69. Wybe Kram (Deto, 2x geel)

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121