wo, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
KOOTSTERTILLE - In de voorbeschouwing werd er gesproken over een spektakel, kijkende naar het 1e duel tussen beiden. Toen werd er gestreden voor elke meter en waren de teams aan elkaar gewaagd. Net als toen is het ook vandaag SCK dat aan het langste eind trekt. Rond de klok van 1400 uur werd er afgetrapt op een winderig Sportpark de Tille. ODV dat vorige week een 7 – klapper kende thuis tegen concurrent VIOD, begon ook vandaag voortvarend.

De mannen uit Wijnjewoude met de nodige blikvangers in het elftal speelde makkelijker dan de thuisclub. Echte kansen waren er niet maar mogelijkheden wel. De wind speelde een belangrijke rol hierin. Zeker in de eindpass was het een strubbeling voor beide ploegen. Na 12 minuten spelen was het toch zomaar 0 – 1. Een vlotte combinatie door de as van het veld kwam uiteindelijk bij de slimme Tjeerd Linstra. Zijn ‘voorzet’ vloog pardoes over keeper Uitterdijk heen en hij zette ODV terecht op 0 – 1!.

De Tille leek lichtelijk uit z’n doen maar als snel rechtte het de rug. Een schot van Jouke Waaksma ging naast en een vrije trap van Gerbrand Waaksma ging over. In de 38e minuut werd het toch 1 – 1. Een pure masterclass van Gerbrand Waaksma. Hij ontfermde zich over een vrije trap een dikke 20 meter van de goal. Met een mooie trap schoot hij de bal in de kruising. Hij zette daarmee de Tilsters weer naast ODV 1 – 1!. Dit was tevens de ruststand.

Na rust speelde SCK tegen de wind in. Dat deed de ploeg ten goede. Met man en macht werd er gestreden en ODV ondanks het balbezit kwam nauwelijks tot uitspelende kansen. SCK daar in tegen wel. En gelijk de 1e kans na rust was raak. Jouke Waaksma ging op avontuur in de voorhoede. Hij leek de bal te verspelen maar via de kluts kwam de bal bij de meelopende Harmen Tabak. Zijn diagonale schot was de keeper te machtig 2 – 1!. Het leek een mentale klap voor ODV. Het spel was minder vloeiend en SCK verdedigde geconcentreerd. In de 80e minuut was daar dan de genade klap. Slecht uitverdedigen achterin was de oorzaak. Harmen Tabak ontving de bal en met een prima voorzet bediende hij Jouke Waaksma. Hij kende geen genade en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen 3 – 1! Diezelfde Waaksma kon vlak voor tijd nog de 4e maken voor de Tilsters maar de voorzet van de linkerkant was iets aan de hoge kant waardoor Waaksma de bal niet binnen kon werken.
Wederom een prima overwinning met als basis het collectief! De komende weken is de Tille VRIJ. De eerst volgende wedstrijd is op 7 maart tegen Oostergo uit Ee.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121