19
vr, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
BUITENPOST - VV Buitenpost heeft de smaak van winnen weer te pakken. Na de bekerzege op Read Swart waren de Blauwkes zaterdag in de competitie te sterk voor SDC Putten. Het werd 1-0 door een doelpunt van Joran Olijve. “Een mooie overwinning en dik verdiend. Dit motiveert en geeft vertrouwen, ook richting dinsdag, wanneer we het belangrijke bekerduel tegen de Leeuwarder Zwaluwen spelen”, aldus Buitenpost-trainer Jasper Bouma.

Wind in de rug
Pupil van de week Sybe Bloemhof knalde raak waarna het duel op het kunstgrasveld los kon. Onder barre omstandigheden, harde wind en striemende regen, schoot Buitenpost uit de startblokken. In de tweede minuut ging Rolf Dijk op links ervan door en lepelde de bal over de keeper op de bovenkant van de lat. Direct daarna leverde Rik Weening een strakke voorzet die net geen teamgenoot wist te bereiken. Met de wind in de rug ontsnapte Dijk weer eens en nu ging zijn schot rakelings over de kruising. Vervolgens was aanvoerder Berend Schootstra dichtbij een treffer. Eerst kopte hij net over en daarna ging een vrije trap een metertje over het doel.

Oude voetbalwet
Zo reeg Buitenpost de mogelijkheden aaneen en kwam Putten niet in het spel voor. De tegenstander, die de laatste elf duels niet had gewonnen, speelde zichtbaar met weinig vertrouwen. Na een half uur gold bijna de oude voetbalwet: als je zelf niet scoort, valt het doelpunt aan de andere kant. Bij de enige uitbraak van Putten ging de bal net via een Buitenposter been naast. Op slag van rust werd Buitenpost dan eindelijk beloond voor het aanvallende spel. Een vrije trap van Robin Huisman de Jong werd weggekopt maar viel voor de voeten van Joran Olijve. Die bedacht zich niet en haalde uit. De bal ging onder de keeper door het doel in: 1-0.

Spannend
In de tweede helft had Putten de wind mee, maar wist daar niet van te profiteren. De ploeg hanteerde vaak de lange bal, die onvoorspelbare richtingen opging. Al snel moest Halbe Elsenga met een hamstringblessure van het veld. Hij werd vervangen door Willem de Boer. Dijk kreeg weer een mogelijkheid de score uit te breiden, maar zijn poging ging naast. Putten was alleen gevaarlijk uit corners en vrije trappen, vooral door de verraderlijke wind. Scheidsrechter Boringa keurde terecht een doelpunt van Putten af omdat Wilbert Thomassen bij de aanname van de bal hands had gemaakt. Twintig minuten voor tijd kon Dijk het duel in het slot gooien. De Boer leverde een goede voorzet af, maar Dijk viel achterover waardoor de bal hoog over ging. Ook een afstandsschot van Olijve leverde geen tweede doelpunt op, waardoor het spannend bleef op De Swadde. Zo knalde Thomassen twee minuten voor tijd uit een hoekschop net voorlangs, pas de tweede kans van de Puttenaren in de wedstrijd. Het bleef bij 1-0 en kon Buitenpost voor de derde keer dit seizoen terecht drie punten bijschrijven.

Dominant spel
Buitenpost-coach Bouma: “Het was hondenweer, maar wij zijn het beste met deze weersomstandigheden omgegaan. Vanaf minuut één hebben wij Putten op de huid gezeten, waren we agressief in de duels en hebben we hoog druk gezet. Door het dominante spel wonnen we de tweede ballen. Jammer dat je maar één goal maakt, zo bleef het spannend. Maar goed dat we de nul hebben gehouden. Lekker voor de keeper en de hele ploeg. Een mooi succes en belangrijk in de aanloop naar het bekerduel dinsdag.” De wedstrijd in Leeuwarden begint om 20.00 uur. Zaterdag speelt Buitenpost een uitwedstrijd tegen Berkum.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Danny Boersma, Mark Huizinga, Robin Huisman de Jong, Wim de Vries, Rob Dijkstra, Berend Schootstra (87. Rudmer Loonstra), Joran Olijve, Halbe Elsenga (54. Willem de Boer), Rik Weening, Rolf Dijk

Opstelling Putten: Marin van Barneveld, Rob Buter (73. Vincent ter Burg), Ioannis Karafillakis, Rick van den Brink, Joshua Tijdens, Jordy van Selm, Wilbert Thomassen, Martijn Duits (80. Kees Pluim), Bart Posthouwer, Jefta van den Broek (46. Benjamin Huisman), Tijmen Koelewijn

Scoreverloop: 45. Joran Olijve 1-0

Gele kaart: Halbe Elsenga (Buitenpost), Richard van den Brink (Putten)

Foto is van Orange Pictures

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121