01
vr, dec
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Voetbal
HARKEMA. Na twee vrije weekenden heeft Harkema-Opeinde de draad goed opgepakt. Thuis tegen hekkensluiter GSVV zegevierden de Harekieten met 3-1. Toen het na 20 minuten 1-0 werd, leek de thuisploeg op de automatische piloot op weg naar een nieuwe driepunter. Harkema hielp de grendorpsbewoners met slordig spel in het zadel. GSVV mocht zo lang hopen op de gelijkmaker. Toen die niet viel en het in de 69ste minuut 2-0 werd, was het een gelopen koers.


GSVV speelde behoudend. Het balbezit was in de beginfase vooral voor Harkema. De groengelen hadden moeite de verdedigende stellingen van de bezoekers te ontwrichten. In de 14de minuut deelde Harkema de eerste speldenprik uit. Een lange vrije trap van de prima spelende Albert Veenstra werd doorgekopt door een speler van GSVV. De stuiterende bal werd door Alex van der Tuin net naast de paal gelegd. Zes minuten later verdween de bal langs de andere - voor Harkema goede - kant van de paal. Het was Chris Hoeksma die uitstekend druk zette op de vijandelijke defensie. Bij het uitverdedigen kwam de bal via de rug van Hoeksma bij Hilbrand Benedictus. Met een magistrale stift van een metertje of 20 opende de routinier de score. De openingstreffer leek de voorbode te zijn voor een gemakkelijk middagje voor 'De Heide'. Slordig uitverdedigen zorgde er voor dat GSVV zo rond het halfuur vanuit het niets twee keer kansrijk was, beide keren vanuit een lob. Arjan Storm en Oeds Pieter Kuipers zochten het doel te hoog. Voor de rode lantaarndrager waren deze momenten een teken dat het zich niet zonder meer bij een nederlaag hoefde neer te leggen. Na de pauze kwam er een fase waarin de bezoekers nog nadrukkelijker op zoek gingen naar een resultaat. Het moet gezegd worden dat toen deze fase aanbrak het al 2-0 had moeten zijn. Vlak nadat Hilbrand Benedictus een voorzet van Daniël Postma net niet tot treffer had weten te promoveren, rondde de maker van de 1-0 in 56ste minuut een combinatie met Paul van der Heide doeltreffend af. Het doelpunt kreeg geen doorgang vanwege buitenspel. Ten onrechte.

Helaas zouden er zaterdagmiddag op De Bosk meerdere bepalende momenten zijn waarop een beslissing van de arbiter in het nadeel van de Harekieten uitviel. Het meest opzienbarende besluit van de leidsman vond plaats aan de start van de tweede helft, toen hij de als zeer net en verbaal zeer correct bekend staande Harkema-aanhang achter het GSVV-doel wegstuurde. Door het afkeuren van de treffer bleef de ploeg uit Gerkesklooster-Stroobos in leven en was het even later een paar keer dicht bij de 1-1. Eerst was het Ietze Durk Keuning die een inzet produceerde die rakelings langs de kruising draaide. Meteen hierna was een voorzet van Niels Pel net te scherp voor Wichard Alink om deze tussen de palen te deponeren. Een afstandsschot van diezelfde Pel werd 60 seconden later fraai onder de lat weggetikt door keeper André de Graaf. Terwijl GSVV serieus aan de gelijkmaker ging denken, sloeg Harkema toe. Hilbrand Benedictus raakte de bal verkeerd toen hij een voorzet wilde afleveren. Tamelijk onverwacht stuiterde de afzwaaier via de verste paal het veld weer in. Paul van der Heide was alert en knalde de rebound keihard in het doel. De partij was toen beslist. Na de 2-0 was er voor Harkema genoeg ruimte om uit te lopen naar een grote zege. Deze ruimte werd niet altijd goed benut, al kwam er in de 83ste minuut nog wel een derde treffer. Invaller Geert van der Tuin zette de aanval op, Cris Alma trok de bal terug op Hilbrand Benedictus die andermaal keeper Weening passeerde. In de slotfase deed Wichard Alink met een tegendraads schot nog iets terug voor de bezoekers, een treffer voor de statistieken.

In Harkema was gehoopt op een uitglijder van Dokkum. Die kwam er niet, waardoor de tweede periodetitel voor de Harekieten in rook opging. Verheugend nieuws kwam er wel uit Ee, waar koploper Kootstertille met 2-0 de bietenbrug op ging tegen Oostergo. De achterstand op de lijstaanvoerder is derhalve geslonken tot twee punten. Een hoopvolle uitgangspositie, maar vooralsnog niet iets wat een prijs oplevert. Wat dat betreft is de wedstrijd van volgende week van cruciaal belang. Thuis tegen ODV wordt de derde periode uiteengezet. De ploeg uit Wynjewâld staat bekende als één van de sterkere uit klasse 4B. Harkema zal dan op aanzienlijk meer tegenstand kunnen rekenen als afgelopen weekeinde.
Foto's: Klaas Elzinga
{gallery}Luc/2020/harkopein{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties
Advertentie