22
ma, juli
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
BUITENPOST. Wessel van der Galiën uit Groningen komt VV Buitenpost versterken. De afgelopen zeven seizoenen was de verdediger basisspeler bij VEV’67. Hij stopte bij de vereniging uit Leek om op wereldreis te gaan. Omdat die reis door de coronacrisis niet door kan gaan, hoefde de geboren Fries niet lang na te denken over de vraag of hij bij de hoofdklasser wilde komen voetballen. “Komend seizoen met Buitenpost naar Amsterdam. Dat is wel iets anders dan Marum uit”, lacht Wessel. “Ik ben ontzettend blij met deze kans, fantastisch.”


Bijzonder gelopen
De 24-jarige Wessel van der Galiën is de vervanger van Joost Jesse Visser, die net voor de overschrijvingsdatum besloot naar Leeuwarder Zwaluwen te vertrekken. “We moesten snel schakelen. In onze zoektocht naar een nieuwe, ervaren verdediger kwamen we via onze speler Danny Boersma uit bij zijn oude vriend Wessel. Gelukkig was hij direct enthousiast. Ik ga graag met hem aan de slag, zodat hij zo snel mogelijk het niveau van de groep oppakt”, zegt Buitenpost-trainer Jasper Bouma. “Het is bijzonder gelopen”, vertelt Wessel. “In de winterstop heb ik bij VEV aangegeven te stoppen vanwege de wereldreis. Nu kreeg ik een telefoontje om bij Buitenpost te komen. Dat wakkerde meteen mijn ambitie aan. Deze kans kon ik niet laten lopen.”

Vaste waarde
Wessel is bij Be Quick Dokkum begonnen met voetballen. Daarna speelde hij bij Aruba Juniors en vervolgens na een verhuizing naar Nietap bij VEV’67. Daar debuteerde hij op z’n achttiende in het eerste en was hij van vaste waarde. De fysiek sterke verdediger is snel, technisch en kopsterk. Hij speelt voornamelijk centraal achterin. De masterstudent International Business and Management woont in Groningen en hoopt binnenkort zijn studie af te ronden.

Strijd leveren
“Het is een grote stap van de tweede klasse naar de hoofdklasse. Maar ik heb ook in de eerste klasse gevoetbald. Ik ben leergierig en ga de concurrentie aan”, zegt Wessel. Hij heeft in het verleden verschillende wedstrijden tegen Buitenpost gespeeld. “Het is een dorpsclub met veel eigen jeugd, dat spreekt me aan. Dat ze spelers niet betalen, zegt ook iets over de club.” Hij is zich ervan bewust dat Buitenpost weer een lastig seizoen tegemoet gaat in de hoofdklasse. “Ik weet hoe het is om tegen degradatie te voetballen. We moeten veel strijd leveren en daarin ligt mijn kracht.”

Fotobijschrift: Wessel van der Galiën krijgt het Buitenpost-shirt overhandigd van Jasper Bouma. Foto: Paul Loonstra

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties
Advertentie