21
za, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
HARKEM-OPEINDE. Harkema-Opeinde heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020/2021 met 4-1 gewonnen van reserve eersteklasser Buitenpost 2. Om dit resultaat te bemachtigen gebruikte Harkema-trainer Jan van Dijk in totaal 19 spelers. De collega van Van Dijk aan Buitenpost-zijde had beduidend minder spelers tot zijn beschikking. Dit verschil in aantallen zou zaterdagmiddag op De Bosk zonder meer een factor spelen. In het eerste bedrijf had de thuisploeg de klauwen aardig vol aan "De Blauwkes". Pas in de slotseconden werd een achterstand bij rust voorkomen. Na de pauze werden acht fitte krachten ingezet. Die luxe had Buitenpost niet. In de drukkende warmte deed dat blijken. Vrij eenvoudig liepen de groengelen uit naar 4-1.


Een kwartier was er gespeeld toen de reserves uit Buitenpost op voorsprong kwamen dankzij Gerard Dotinga. De beide partijen deden in dit sportieve treffen vrijwel de gehele eerste helft weinig voor elkaar onder. Voor beide doelen waren er kansrijke situaties. Tot op slag van rust bleven uitgespeelde kansen uit. In de 43ste minuut kregen de gasten er eentje in de schoot geworpen. Na een te korte terugspeelbal verdween een boogbal voorlangs. Nog geen minuut later werd Harkema-Opeinde voor het eerst serieus gevaarlijk. Uit een afgemeten voorzet van Alex van der Tuin knikte Hille Postma op de lat. Kort hierna had Postma zijn doelpunt wel te pakken. Samen met Gerard Spinder combineerde de ijverige ‘wrotter’ zich op prima wijze een weg door het vijandelijke doelgebied met een intikker als eindresultaat. Vijf minuten na de thee was het aluminium opnieuw een sta in de weg. Na een goede actie van Fokko Spinder werd de bal klaargelegd voor Sake Kooistra. Het schot van Kooistra spatte op de dwarsligger uiteen. Lang hoefde er niet om de misser getreurd te worden. In de 52stestrafte de afgetraind ogende en vlijmscherp spelende Fokko Spinder een miscommunicatie aan Buitenpost-zijde genadeloos af. Goed voorbeeld doet volgen. Tien minuten later was het broertje Patrick die uitstekend druk zette op de wederom niet stabiel optredende defensie der bezoekers. De jongste Spinder slaagde er niet in zijn goede actie doeltreffend af te ronden.

De 3-1 kwam er wel en opnieuw heette de maker van het doelpunt Fokko Spinder. Een goede, van het doel afdraaiende voorzet van Albert Veenstra werd door de goe door lopende Fokko met een stuit in de touwen gewerkt. Harkema had toen weinig meer te duchten van het uitgebluste Buitenpost. Keeper André de Graaf kon de tweede helft grotendeels werkeloos toekijken. In de 74steminuut viel de 4-1. Uit een lange bal van Eppie Wouda kwamen Albert Veenstra en de Buitenpost-goalie rond de penaltystip met elkaar in aanraking, een duikelpartij was het gevolg. Hille Postma was attent en tikte de bal simpel in het verlaten doel. Na dit doelpunt had ‘De Heide’ de marge uit kunnen breiden. Met name Paul van der Heide onderscheidde zich met een aantal goede aanvallende acties, die niet het gewenste redendement opleverden. Noemenswaardig was een wissel in de 77steminuut. Voor het eerst kwamen de drie gebroeders Spinder – Fokko, Gerard en Patrick – gedrieën binnen de lijnen. Mooi voor heit en mem Freddy en Coby, maar ook zeker goed nieuws voor Harkema-Opeinde na al het blessureleed van de broers in de afgelopen jaren.

Niets is zo verraderlijk als de voorbereiding, zo bleek de afgelopen seizoenen. Het is zaak om de 4-1 zege te relativeren. Toch waren er zeker in het tweede bedrijf voor de Harkema-aanhangers een aardig aantal momenten om met tevredenheid en enthousiasme op terug te zien. Aanstaande dinsdag zou er gespeeld worden tegen De Wâlden. Dit duel is helaas afgelast. Er wordt nog om een oefentegenstander gezocht. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Joost van der Tuin (tel: 06-5707 7630).

Opstelling Harkema-Opeinde
Helft 1: André de Graaf-Cris Alma-Jouke Spoelstra-Wytse Couperus-Ronald van der Wal-Alex van der Tuin-Gerard Spinder-Arthon Bouwer-Daniël Postma-Hilbrand Benedictus-Hille Postma

Helft 2: André de Graaf-Cris Alma (75.Gerard Spinder)—Eppie Wouda-Albert Veenstra-Wytse Couperus (75.Jouke Spoelstra)-Sake Kooistra-Chris Hoeksma-Fokko Spinder-Alex van der Tuin (75.Hille Postma)-Paul van der Heide-Patrick Spinder (88.Hilbrand Benedictus)
Foto's: Klaas Elzinga 


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties
Advertentie