26
vr, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
SURHUISTERVEEN – Eindelijk ging het zaterdag weer eens om ‘het echie’. Na een lange periode van gesloten sportvelden mocht er in de afgelopen periode weer getraind en geoefend worden. Het bekertoernooi ging vandaag van start met een thuiswedstrijd tegen eersteklasser Broekster Boys. De punten werden eerlijk verdeeld, 2-2.

Het jeugdige ’t Fean ’58 had het in de eerste helft knap lastig tegen de mannen van coach Patrick Zwart en dan met name de defensie van de blauwhemden. De snelheid en behendigheid van de aanvallers van de gasten zorgde voor zo nu en dan hachelijke momenten. Tot de 13e minuut wist doelman Hessel Huisman met enkele knappe reddingen een vroege achterstand te voorkomen. Met een knappe individuele actie was het echter Vincent Hoekstra die Huisman kansloos liet, 0-1. Ook de thuisclub kreeg kansen. Wibo van der Werff kopte een corner rakelings naast en René Mellema stuitte op gasten-doelman Sander de Boer. Nog voor de theepauze vergrootte Broekster Boys de voorsprong. Een dekkingsfout zorgde ervoor dat Hendrik Bouma vrij baan kreeg en de Feanster doelman voor de tweede keer klopte, 0-2. “Het is ook een kwestie van ervarenheid”, merkte de verslaggever van RTV NOF op. “Maar op deze manier leren ze wel snel natuurlijk.”

Een waarheid als een koe, zo bleek vooral in het begin van de tweede helft. Al na vier minuten een prachtige aanval met een hoofdrol voor Frank ten Hoeve en Erwin Vos. Laatstgenoemde haalde de trekker over, 1-2. Twee minuten later hands van een Broekster Boys-verdediger in de ‘zestien’ en dus een strafschop. Frank ten Hoeve wist wel raad met dit buitenkansje en dus was de stand razendsnel weer gelijk, 2-2. Even leken de gasten van slag maar dit duurde niet lang. In het vervolg van de wedstrijd ging het gelijk op en beide doelmannen hielden hun doel maagdelijk schoon. Hessel Huisman werd na afloop unaniem verkozen tot ‘man of the match’. De van Buitenpost overgekomen doelman liet zien uit het goede hout te zijn gesneden. Een welkome versterking voor de Feansters. “Het ging lekker, vooral in de tweede helft”, vertelde Huisman. “In de eerste helft verloren we veel te snel de bal en kwamen daardoor onder grote druk te staan. Na de thee stond het veel beter en mede daardoor kon ik mij ook onderscheidden natuurlijk. Een heerlijk gevoel.”

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121