21
za, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_CASE_MISMATCH] Image source root/images/2017/Luc/2020/hopeinde30 cannot be found with a case-sensitive search but a file system entry root/images/2017/luc/2020/hopeinde30 exists. While some operating systems (e.g. Windows) are case-insensitive, others (e.g. Linux) are case-sensitive in matching file system entries. On this server, the image source must match the file system entry exactly, including character case.

Voetbal
HARKEMA-OPEINDE. Harkema-Opeinde heeft zaterdagmiddag voor de vijfde keer in een kleine twee jaar tijd van V en V’68 gewonnen. De wedstrijd van dit weekeinde kwam in grote delen overeen met de voorgaande vier ontmoetingen; pittig maar fair en weinig krachtsverschil. Een gelijkspel had de verhoudingen correct weergegeven. Toen vrijwel alle aanwezigen zich allang met die remise hadden verzoend, was het Geert van der Tuin – in de afgelopen anderhalf jaar al 64 maal trefzeker voor Harkema O19 – die met een strak schot in de verre hoek zijn elftal alsnog de overwinning bezorgde.

In de eerste helft was het Harkema-Opeinde dat iets gemakkelijker voetbalde, doch grote kansen leverde dit niet op. In de 21ste minuut verkeek V en V-keeper Nijhuis zich bijna op een hoog ingebrachte vrije trap van Albert Veenstra, genomen vanaf de middellijn. De Gariper goalie kon net zijn vingertoppen achter de bal krijgen. Via de buitenkant van de paal stuiterde het leder over de achterlijn. Vijf minuten later was er een goede combinatie tussen Hille Postma en Ronald van der Wal. Laatstgenoemde legde de bal vanaf de achterlijn voor het doel. Voor een Harkemaster de bal in het lege doel kon werken, ruimde Folkert Jan Albada namens Vlug en Vaardig op. Op het halfuur ging de opkomende Ronald van der Wal een combinatie aan met Fokko Spinder. Uiteindelijk verscheen Van der Wal met een verdediger hijgend in de nek voor het vijandelijke doel. Daar aangekomen ontbrak hem de kracht om het doelman Nijhuis lastig te maken.

Drie halve kansjes stonden er halverwege op papier. In de tweede helft zou dit aantal nauwelijks toenemen. De thuisploeg zocht iets nadrukkelijker het Harkema-doel, maar kwam eveneens niet tot uitgespeelde kansen. Het dichtst bij een doelpunt waren de Garipers in de 71ste minuut. Na een glijpartij aan Harkemaster zijde kwam Redmer Marra op de rand van het strafschopgebied in balbezit. Er volgde een bekeken inzet, die door André de Graaf prima uit de hoek werd getikt. Niets wees er daarna nog op dat het duel een winnaar zou krijgen, tot Patrick Spinder in de 90ste minuut op rechts werd weggestuurd. De voorzet die de eerstejaars senior afleverde werd door broer Fokko half geraakt en vloog voor de vijandelijke veste langs. Geert van der Tuin pikte scheef voor het doel staand de bal op, legde aan, en werd met een strak schot in de verre hoek matchwinner. Nog geen tien seconden nadat de bal in het net kletste floot arbiter Strampel voor de laatste maal. Er werd niet meer afgetrapt.

Hoogstaand was het zeker niet, maar uiteindelijk viel er vanuit Harkemaster perspectief genoeg positiefs te melden. Bovenal de overwinning, het veertiende officiële duel op rij zonder verlies. Het feit dat er achterin niets werd weggegeven. Positief is ook zeker de inbreng van de spelers die vorig jaar deel uitmaakten Harkema-Opeinde O19. Patrick Spinder en Geert van der Tuin waren nadrukkelijk bij het winnende doelpunt betrokken. Jesse Pander weerde zich eveneens kranig. Door de victorie in Garyp heeft Harkema zich in een prima positie gemanoeuvreerd om in de volgende bekerronde te geraken. Er zal in Harkema eerst nog wel afgerekend moeten worden met vijfdeklassers Suameer en Suawoude. Deze twee teams remiseerden zaterdagmiddag in de Kanaaloeverderby met elkaar.

Foto's: Klaas Elzinga 
{gallery}Luc/2020/hopeinde30{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties
Advertentie