25
zo, feb
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Voetbal
HURDEGARYP -  De SN voetbaldagen 2020. Het begon natuurlijk met het organiseren van de ‘zoveelste’ SN voetbaldagen voor/op 11 en 12 augustus 2020. De reden dat het op die beide dagen werd afgelast heeft alles te maken met Cor en Ona. Het organiserende groepje had zondag 13 september als alternatief en dat was deze zonnige zondag in september

.Deze SN voetbaldagen, de letters SN staat voor oud voorzitter Siebe Nicolai. De heer Nicolai was vele jaren voorzitter van vv Hardegarijp. Deze dag werd voor de 12e keer georganiseerd. Normaal op de dinsdag en woensdag in de laatste week van de basisschool vakantie. Nu dus als ‘alternatief’ op (alleen) zondag 13 september.

De omstandigheden waren buiten de vele wespen echt uitstekend. Rond de 85 kinderen en zo’n 25 vrijwilligers. Prachtig weer en veel gezellige kinderen en vrijwilligers.
De eerste kinderen arriveerden rond 09.30 uur en stipt 9.55 was de openingshandeling/toespraak. Die toespraak was goed voorbereid en kort, heel kort. Die uitgesproken tekst was ‘Goedemorgen allemaal, welkom’ en de zin ‘Willen jullie hier voor op het hoofdveld gaan staan voor de groepsfoto ?’

Die groepsfoto lukte en de begeleiders van de groepjes gingen met de kinderen onderweg naar de vele voetbalspellen. De door Voetbal City aanwezige spellen waren erg leuk om te doen. Snelheidsschieten, punten scoren door een goot net. Maar ook levend tafelvoetbal een bal gooi spel en natuurlijk een heel grote pannakooi.
Ook waren er in de ochtend voorrondes voor de penalty bokaal. De doelman, Jelmer Poelstra, is er niet zomaar eentje. Deze vvH JO19-2 doelman had de hele corona periode, doordat er geen voetbal was, de 0 gehouden en stond nu voor de onmogelijke taak deze 0 te continueren. Het lukte, als wel eens vaker ….. niet….. veel kinderen scoorden.

Dan loopt de klok richting 12.00 uur en volgens afspraak is het dan lunch tijd. En wat eet je op een prachtige zondagmiddag ….. patat natuurlijk. Natuurlijk samen met een snackje en diverse sauzen waaronder de wereldberoemde en erg lekkere vvH ‘nutsjesmoorstip’. Iets te drinken vergeten ? of course not ‘de witte motor’ en zijn bruine equivalent waren aanwezig.
Er werd flink gegeten, rond 25 kilo patat en 125 snackjes in de vorm van een kroket of een frikadel. De keukenchef van dienst had een makkie, het ging ausgezeichnet. Dit kwam natuurlijk ook door de prima assistentie die hij kreeg.
Het mooiste van de lunch ? spontaan bood zich iemand aan voor de afwas. Met de woorden ‘dat doe ik wel even’ was de chef gevrijwaard van de afwas !!

Hierna ging de jeugd weer met de spellen en de voorrondes van de penalty bokaal verder.
Rond 14.30 uur werd het spannend, de finale van de penalty bokaal werd gehouden.
De doelman, eigenlijk ook ex doelman, was er eentje met een SN voetbaldagen geschiedenis. Bij alleen het woordje ‘pink’ en dan niet de kleur maar het lichaamsdeel, laat vele rillingen bij intimi terug komen. Een aantal jaar terug brak hij namelijk zijn pink bij de toen 5e geschoten strafschop. Ook tijdens de toen georganiseerde SN voetbaldagen. Zijn naam ? Erwin Kamminga.

Er waren 4 leeftijdscategorieėn elk 2 strafschoppen nemend moest de beslissing brengen. Het lukte al was het ook een keer na pas 6 strafschoppen elk. Erwin had het niet echt lastig al waren er strafschoppen bij die bij een BVO het publiek op de banken zou laten staan.
Winnaars werden Mats, Bosnik, Lukas en Jorn. Deze 4 heren ontvingen meer dan verdiend een prachtig plaquette.

Normaal dus 2 SN voetbaldagen nu maar eentje, wel een erg mooie die zonder noemenswaardige incidenten verliep. De omstandigheden waren perfect en de organisatie was uitstekend.

Jan Kamminga

{gallery}Hilda/2020/snvoetbaldag2020{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties
Advertentie