19
vr, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:

BURGUM - Ik had de volleybalvrouwen van DFS een dik jaar lang niet zien spelen, maar nu ze een inhaalduel speelden in sporthal De Wetterstins, was dat voor mij een mooie gelegenheid om weer eens te gaan kijken. En daar hoefde ik bepaald geen spijt van te hebben, de wedstrijd tegen het Gerdykster REVA was een duel dat spannend was, dat attractief was en dat, altijd leuk voor een verslaggever, met 3-1 gewonnen werd door de thuisclub. Het schrijft nu eenmaal makkelijker over een winstpartij dan over troosteloos verlies.
Lees meer...

SUMAR - Ik moest bijna het spelregelboek ‘hoe speel ik volleybal’ erbij raadplegen, maar ik ben donderdagavond weer eens naar een heuse volleybalwedstrijd gaan kijken. In mijn eigen dorp nog wel, in casu de gymzaal in Sumar. Ik heb er goede herinneringen aan, ik ben daar ontelbare malen geweest toen ik voor de klas stond aan de Master De Vrieskoalle. Die school staat er nog wel, maar na de fusie met de bijzondere school heet hij nu ‘it Bynt’. En de wedstrijd waar het om ging was die tussen de vrouwen van SV Suameer en V058.
Lees meer...

BURGUM - De afgelopen winter kon er, zij het mondjesmaat op geschaatst worden, op de nieuwe skeelerbaan in Burgum, maar verder lag hij er een beetje verloren bij. Tot afgelopen donderdag en vrijdag, want toen stond het middenterrein van ijsbaan vol met publiek dat kwam kijken naar het volleybaltoernooi dat daar werd gehouden. Een toernooi voor, zoals dat zo mooi heet, 'recreatieve teams'. Dat werd een groot succes mede door het prachtige weer en de al gememoreerde grote publieke belangstelling.
Lees meer...

SUMAR - Het is zo langzamerhand een goede traditie aan het worden, het beachvolleybaltoernooi in Sumar, ook wel omschreven in deze kolommen als ‘De Slach om Bintsje Beach’. Belangstelling genoeg en als het weer een beetje meewerkt, geldt dat niet alleen voor de deelnemers, maar zeker ook voor de toeschouwers, het inmiddels roemruchte ‘omsittend laach’. Want zo’n volleybaltoernooi is natuurlijk niet alleen een sportief, maar zeker ook, en misschien nog wel meer, een ‘sosjaal barren’, een samenkomst met een hoog reüniegehalte.
Lees meer...

NOARDBURGUM - De echte uitdrukking is ietsje anders, maar deze in de titel van dit verslag paste naadloos op het volleybaltoernooi voor stratenteams dat zaterdag in Noardburgum werd gehouden. 'Wind-mee of wind-tegen' was in dit geval niet zozeer letterlijk, veel wind stond er niet, als wel figuurlijk, want er gaapte, om het voorzichtig te zeggen, zo nu en dan een behoorlijke kloof tussen het technisch-tactisch vermogen van de teams. Met andere woorden: de Olympische gedachte was het leitmotiv bij veel ploegen...
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Het was de 10de editie al weer dat volleybalvereniging VCS zaterdag op de Kolk in Surhuisterveen een gezellige beachvolleybal toernooi organiseerde. 24 Deelnemende teams streden om de eretitel. Met mooie creatieve namen zoals de Hampels en de Moddersnorkelensociëteit. Het werd een mooie middag, voor de avond is er een Beachparty georganiseerd.
Lees meer...

SUMAR - Echt groot was het verschil tussen svSuameer en Blok uit Drachten donderdagavond niet. Maar het onderscheid was wel zo groot dat Blok de wedstrijd afgetekend met 0-4 won. Wie een 'walk over' zou veronderstellen op grond van deze kale cijfers, maakt een denkfout. Het was in feite een gelijkop gaande wedstrijd waarbij Blok de meeste routine in de strijd kon werpen en dat resulteerde in een overwicht aan het net, en daar worden nu net de punten verdiend.
Lees meer...

Meer artikelen...

Advertenties




Advertentie