15
wo, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Korfbal
OENTSJERK. Het was met name het vrouwenkwartet van De Wâlden A1 dat ervoor zorgde dat de Trynwâldsters tegen Flamingo's A1 uit Buitenpost in feite geen moment in de problemen kwamen. De uitslag, 26-11 was illustratief en sprak in principe boekdelen. De Wâlden was de betere ploeg, al hadden de gasten een geldig excuus, bij hen ontbraken juist de beste vrouwen. De nederlaag kwam dan ook niet als een donderslag bij heldere hemel in sporthal De Hege Wâlden in Oentsjerk.

Girlpower in De Hege Wâlden
"Wy misse ús bêste froulju en dat skilt noch al wat, mar mei dy bêsten derby hiene wy it tink ik ek net wûn, De Wâlden hat in hiel sterk tiim," aldus een zoals altijd realistische Flamingo's-coach Wytze Gerrit Wijma na afloop. Hij wist dat dit een lastige ontmoeting ging worden voor zijn ploeg, zeker met het al gememoreerde gemis van zijn beste meiden. En juist bij de tegenstander liep een kwartet meiden in het veld dat er zijn mocht, een combinatie van kracht, tactisch inzicht en inzet. En omdat ze ook nog de nodige treffers meepakten, was De Wâlden A1 zaterdag een team dat wilskracht en power uitstraalde. Een echt beloftenteam, zowel letterlijk als figuurlijk met als extra dimensie pure girl power.

eerste helft
Als je het goed bekijkt is dit duel al na een minuut of wat beslist, er is weliswaar nog voldoende speeltijd over om Flamingo's aan 'Wiedergutmachung' te laten doen, maar dan staat het al 4-0 en die treffers zijn met speels gemak gescoord. Pas dan kan Flamingo's wat terugdoen, maar dat is bij lange na niet genoeg om de kloof die er dan al gaapt te dichten. De gasten hebben veel meer moeite om een treffer te scoren, hun aanvallen kosten veel meer moeite en hun schotpercentage ligt een stuk lager. En dan krijg je het tegen een soepel draaiend De Wâlden moeilijk, geen twijfel mogelijk. Ik zit tussen de beide banken in en kan de conversatie dus prima volgen, maar die is tamelijk beperkt. Coach Jan Heeg van de thuisclub ziet dat zijn team het prima doet en heeft dus eigen 'net sa folle te melden', coach Wytze Gerrit Wijma houdt het bij tactische aanwijzingen, hij heeft allang gezien hoe de hazen lopen deze zaterdagmiddag in De Hege Wâlden. De scheidsrechter, ik ken haar wel, maar ik kan haar naam niet achterhalen, programmaboekjes zijn er logischerwijs niet bij dit soort wedstrijden, heeft niet al te veel moeite met de wedstrijd, ze valt niet op en dat is meestal een aanwijzing dat de fluitist het prima doet.

kloof
Het is geen gaatje dat De Wâlden in die aanvangsfase slaat, het is een heuse kloof, want na de 4-1 gaat de thuisclub onverdroten door met dat waar het mee begonnen is: scoren. Het wordt 5-2, maar daarna duurt het tot 7-2 eer Flamingo's weer de korf kan vinden. Op 8-5, als het bij De Wâlden even hapert, lijkt Flamingo's de wedstrijd een wat vriendelijker aanzien te kunnen geven qua score, maar dat is 'schone schijn'. De thuisclub herpakt zich en maakt er in één lange flow 17-5 van, negen treffers op rij dus. De ruststand wordt bepaald op 17-6 en eigenlijk weet je dan al 'op zeker' dat deze wedstrijd niet meer spannend gaat worden. Is het dus saai om naar te kijken omdat het zo eenzijdig is? Nee, helemaal niet, het blijft een boeiend gevecht, met de ploeg uit Buitenpost die z'n stinkende best doet om de schade te beperken en de Trynwâldsters die best trek hebben in een regelrechte monsterscore. De vraag is natuurlijk of ze de fighting spirit en vooral de concentratie op kunnen brengen om er nog zo'n tweede helft aan vast te knopen. 

tweede helft 
Het tweede bedrijf van dit duel begint met de volgende treffer van Flamingo's, 17-7, maar daarna pakt De Wâlden de draad weer op. Met onder andere twee strafworpen op rij wordt het 19-8 en halverwege deze tweede helft staat er 21-9 op het scorebord. De Wâlden doet het daarna een klein beetje rustiger, het roemruchte tandje minder, maar echt profiteren kan Flamingo's daarvan niet. Het wordt uiteindelijk 26-11 en daar valt weinig op af te dingen, De Wâlden was de betere ploeg, vooral de vier meiden van Jan Heeg maakten het verschil deze zaterdagmiddag. 

Binne Kramer
{gallery}Luc/waldenflamingos{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie