29
ma, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Korfbal
OENTSJERK - Tegelijk met het traditionele schoolkorfbaltoernooi werd op het sportcomplex Kaetsjemuoilân in Oentsjerk een spelletjes-circuit voor de jongere kinderen georganiseerd. Spelletjes en jonge kinderen, een gouden combinatie vooral als het weer meewerkt en vaders, moeders, pake's en beppe's als begeleiders fungeren en de leiding in handen is van een stel jonge meiden die van wanten weten en die bovendien weten hoe je met kinderen van die leeftijd moet omgaan. Succes gegarandeerd derhalve!


Spultsjes en ranja
Wat wil je nog meer, spultsjes en ranja, voor jonge kinderen. Spultsjes, spelletjes dus, betekent dikke pret en de opkomende 'vreselijke dorst', kan niet beter dan met ranja gestild worden, dat herinnert iedereen zich waarschijnlijk wel uit zijn of haar eigen jeugd. Een succesformule dus en die werd weer eens in alle glorie zicht- en vooral hoorbaar op deze vrijdagmiddag op het Kaetsjemuoilân in Oentsjerk. Daar organiseerde KF De Wâlden het inmiddels traditionele schoolkorfbaltoernooi voor de basisscholen in de Trynwâlden. Maar omdat korfbal voor de allerkleinsten, vooral voor hen die niet 'op korfbal' zitten, tamelijk lastig is, was er voor die categorie kinderen een spelcircuit in elkaar gezet. En dat werd, kan haast niet missen, een groot succes, immers, kinderen vinden zoiets prachtig om te doen, zijn makkelijk te enthousiasmeren en het 'omsittend laach' deed de rest. En als je het dan ook nog treft met het weer, dan kan er eigenlijk niets meer fout gaan. Oh, ja, je moet een paar leidinggevenden opscharrelen die zoiets kunnen en willen begeleiden. Nou, die hebben ze bij De Wâlden wel en dus werd het een uiterst levendig en sfeervol feestje daar op het aanpalende voetbalveld. Heiten en memmen erbij en natuurlijk pake's en beppe's. Niet dat het ergens om ging, maar het was uiteraard vreselijk spannend. Onder een parachute zitten met z'n allen, hoe spannend wil je het hebben, touwtrekken wat nooit een verliezer oplevert omdat er altijd wel even een ouder volstrekt illegaal de partijen weer in evenwicht brengt. Foto's maken van zo'n feestje is niet moeilijk, eigenlijk kun je maar het beste ergens gaan zitten waar je wat overzicht hebt. Het enige waar je om moet denken is dat je ervoor moet zorgen dat je opslagkaart niet in no time vol loopt. En verder kun je gewoon afwachten wat er voor je lens komt. Tip: zoek een laag standpunt, het mooist is dat je lens op de hoogte van de kinderen is. Dan krijg je de meest natuurlijk foto's. En vooral véél foto's maken en later thuis de mooiste eruit zoeken en de anderen meteen weggooien. Anders bouw je een enorm archief op, weet ik uit ervaring. Kinderen zijn geweldig fotogeniek, na een paar minuten zijn ze vergeten wat jij daar aan het doen bent en bovendien acteren ze niet, ze blijven zichzelf met al hun plezier en emoties. Soms kan het niet anders, maar persoonlijk ben ik geen liefhebber van geposeerde foto's. Het korfbaltoernooi was de moeite waard, maar dit spelcircuit was geweldig!

Binne Kramer 

{gallery}Syta/spel14519{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie