do, mrt
0 Nieuwe art.

Korfbal
BARNEVELD – Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van V&V/Quick’21 het opnemen tegen ODIK in een zonovergoten Barneveld. Na een lange rit in de auto van 1,5 uur, kwam de ploeg aan bij het sportcomplex Oosterbos waar het prima vertoeven was.
Na de deceptie van vorige week tegen de Parabool wou de ploeg van Nico Kraan zich vandaag maar wat graag revancheren. Voorafgaande deze wedstrijd wisten de staf en spelers dat dit echter wel een zware kluif zou worden, gezien het feit dat ODIK in de zaal Hoofdklasse speelt. Oftewel maar liefst 2 niveau’s hoger dan de 1e klasse.

Met een heerlijk weertje, gezonde revanche gevoelens en een uitdagende tegenstander waren er genoeg ingrediënten voor een lekker potje korfbal.
Nico Kraan had de volgende opstelling bedacht:
Eerste aanval: Remco, Teije, Miranda en Gerdien.
Eerste verdediging: Jan-Auke, Jetze, Geke en Grytsje.
En dat de ploeg klaar was om te laten zien waar ze tot in staat zijn, was vrijwel direct vanaf het eerste fluitsignaal te zien. De Garyper/Oudergaaster formatie schoot namelijk uit de startblokken. Een messcherpe Remco Schraa schoot zowel zijn tweede als derde schot direct raak! Verdedigend werd er veel druk gegeven en goed meegekeken in de rebound. Dit resulteerde in veel eenschots-aanvallen van ODIK. Tegelijkertijd legde V&V/Quick’21 een verzorgd aanvalsspel op de mat. Er werden veel rebounds gepakt waardoor de ploeg lange aanvallen kon spelen.

Via doelpunten van Remco Schra en Jetze de Jong werd de goede start voortgezet naar een stand van 2-5. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. De Garypers/Oudergaasters konden helaas niet verder uitlopen. ODIK schakelde een aantal tandjes bij en kwam sterk terug naar 5-5. Ondanks dat V&V/Quick’21 prima aanvallen op de mat legde, ontbrak het in deze fase van de wedstrijd aan de afronding. ODIK wist hiervan te profiteren en uit te lopen naar een voorsprong van 7-5. ODIK leek helemaal los te zijn en ondanks een mooie treffer van Miranda Veenstra, liep ODIK verder uit naar 9-6. Voor het eerst had ODIK een gaatje van 3 doelpunten verschil en leek de wedstrijd al in de eerste helft naar zich toe te trekken.

Na een nuttige time-out van hoofdcoach Nico Kraan besefte de ploeg dat er met meer beleving moest worden gespeeld. Dit werd goed opgepakt en V&V/Quick’21 liet zien over veerkracht te beschikken. Op het moment dat de uitstekende fluitende scheidsrechter Kees Pieters voor het rustsignaal vloot was de stand inmiddels 9-8. De ploeg was weer helemaal terug in de strijd gekomen via een mooi afstandsschot van Gerdien van der Veen en door een prachtig aanvallende doorbraak van Jan-Auke Kooistra, die werd afgerond door Jetze de Jong.
De eerste woorden die Nico Kraan in zijn rustbespreking zei waren: ‘’We zijn het er met z’n allen inmiddels over eens dat we deze pot vandaag kunnen winnen’’. Verdedigend hield iedereen zich goed aan de afspraken en werd er echt als collectief sterk verdedigd. Aanvallend hadden we de taak gekregen om onze kansen beter te gaan afronden.

Vrijwel direct aan het begin van de 2e helft was het juist ODIK die een aanval afrondde. Tussenstand 10-8. Hét sein voor Nico Kraan om de gedreven Romke Kooistra in het veld te brengen om zijn aanvallende kwaliteiten te benutten. Dit bleek een goede set te zijn aangezien Romke vrijwel direct een mooi afstandsschot scoorde. De Garypers/Oudegaasters begonnen steeds meer de overhand te pakken in deze wedstrijd. ODIK bleek echter een taaie tegenstander te zijn en scoorde de 11-9.
Yfke Weidenaar mocht haar minuten meepakken en met een aantal wissels aan de herenkant zette Nico Kraan de juiste poppetjes op de juiste plek. Al onze dames verdedigende uitmuntend en via mooie goals van Jan-Auke Kooistra en Teije Blauw kwam V&V/Quick’21 weer naast ODIK. 11-11. Daaropvolgend schoot Jetze, na een flitsende aanvallende actie van Romke Kooistra, de eerste voorsprong in de tweede helft binnen. 11-12.

ODIK spartelde nog eventjes tegen door de 12-12 te scoren. Vervolgens ontpopte de wedstrijd zich in een spannende strijd tussen twee goede ploegen, die beide vol voor de overwinning gingen. Toch had iedereen het gevoel dat we deze pot zouden gaan winnen. De spelers lieten zich niet gek maken door de zenuwen en via 2 prachtige goals van Teije Blauw trok V&V/Quick’21 de overwinning over de streep! De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een verdiende 13-14 overwinning. Na afloop van de wedstrijd heerste er een gezellige en euforische sfeer binnen de groep en werden er in het zonnetje nog een aantal welverdiende, lekkere drankjes genuttigd! Het bericht dat het 2e en 3e ook hadden gewonnen maakte het feest compleet. Met 6 punten in de tas reisde de groep met een tevreden gevoel weer terug naar het mooie Fryslân!

Volgende week staat er een pittige thuiswedstrijd op het programma tegen Spirit. Aanvang 15:30u.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121