24
wo, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:

WINSUM - Ooit heb ik Pytrix Westra in deze kolommen omschreven als een 'groot talent' en daaraan toegevoegd dat ze over een paar jaar rijp zou zijn voor een Friese fierljeptitel. Toen ik haar zaterdagmiddag gelukwenste met die titel vroeg ik haar of ze zich dat nog kon herinneren. Haar antwoord: "Jo seinen doe dat ik Frysk kampioen wurde soe en doe moast ik dêrom laitsje. Mar jo hawwe gelyk krigen." Ik: "Kinst neigean hoefolle ferstân ik fan fierljeppen ha..."
Lees meer...

BURGUM - Als u precies wilt weten wat fierljeppen inhoudt qua intensiteit en moeilijkheidsgraad, ga dan eens kijken bij een wedstrijd in de jeugdcategorie. Zaterdagochtend was er daar een van op het fraaie schansencomplex in Burgum, waar jongens en meisjes in de leeftijdsgroep van 10-12 jaar lieten zien aan het 'omsittend laach' wat ze al in hun mars hebben. En dat is bij sommigen verrassend veel, er waren sprongen te zien die verbazingwekkend goed waren, zowel technisch als qua afstand.
Lees meer...

SUMAR. Ik ben een wielerliefhebber. Vroeger, toen er nog een paar handenvol criteria, u weet wel, de befaamde 'rondjes om kerk en kroeg', in Friesland waren, ging ik zo veel mogelijk kijken en zo rolde ik in dat fascinerende wielerwereldje en zo werd ik liefhebber. En dat ben ik nog, al is een groot gedeelte van mijn aandacht nu gericht op de televisieuitzendingen van klassiekers en grote ronden. Maar dan wel op de Belgische televisie, Canvas en Sporza. Niet omdat ze daar harder fietsen, maar om Wuyts en De Cauwer.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Nadat zaterdag in de landelijke competitie een uitstekend resultaat werd behaald mochten de Feanster schuivers vanavond al weer aantreden in de Friese hoofdklas. Gespeeld moest worden tegen het team van de gefuseerde clubs Oerterp en Drachten 2.Deze fusieclub kan beschikken over een groot arsenaal aan spelers en komt in wisselende samenstelling uit.
Lees meer...

SUMAR. Het zal duidelijk zijn, deze coronacrisis zet onze hele samenleving op z'n kop in een mate die we in vredestijd nog niet vaak hebben meegemaakt, eigenlijk nog nooit. Toch zal ook deze crisis op een gegeven moment worden bezworen, vroeg of laat. En dan rijst de klassieke vraag 'hoe nu verder'? Back to normal zou je zeggen, maar kan dat wel en vooral willen we dat wel met z'n allen. Vooral die laatste toevoeging intrigeert: met z'n allen, wie zijn dat dan en krijg je al die neuzen wel de zelfde kant op.
Lees meer...

SUMAR. Eigenlijk had de titel van dit verhaal moeten luiden 'géén sport in barre tijden'. Over die barre tijden hoef ik het niet met u te hebben, daar weet u net zoveel of zo weinig, van als ik. Het hele openbare en dus ook sociale leven ligt op z'n gat en daar hoort de sport ook bij. Ik zal niet de enige zijn die daar de nodige moeite mee heeft. Sport behoort niet bij de eerste levensbehoeften, maar het is voor mij en vele anderen wel een van de belangrijkste tijdsbestedingen. Met andere woorden: ik mis het verschrikkelijk, 'ik fyn it hielendal nest'.
Lees meer...

BUITENPOST - Robin Huisman de Jong heeft zaterdag het populaire darttoernooi van VV Buitenpost op zijn naam geschreven. In de finale van de singles nam de robuuste verdediger van de Blauwkes het op tegen trainer Floyd Tjeerdsma, die uiteindelijk na een spannende strijd met de tweede plaats genoegen moest nemen. Aan de 19e @WORK Personeelsdiensten Blauwkes Embassy deden in totaal 36 darters mee, leden en supporters van de voetbalvereniging.
Lees meer...

Meer artikelen...

Advertenties




Advertentie