21
za, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_CASE_MISMATCH] Image source root/images/2017/Syta/wetter141119 cannot be found with a case-sensitive search but a file system entry root/images/2017/syta/wetter141119 exists. While some operating systems (e.g. Windows) are case-insensitive, others (e.g. Linux) are case-sensitive in matching file system entries. On this server, the image source must match the file system entry exactly, including character case.

Overige sporten
BURGUM - Toen tegenstander Neptunia uit Sneek in de derde periode voor kwam te staan met 1-4 tegen het tweede team van thuisclub Wetterwille, leek de wedstrijd in feite beslist. Maar waterpolo is een snel spelletje en toen het even later, nog in dezelfde periode, 3-4 werd en in de vierde zelfs 4-4, gloorde er zowaar een zege voor de Burgumers aan de horizon. Maar na 5-5 in de laatste episode van dit spannende duel waren het wel degelijk de gasten die er alsnog met de, zij het minimale, zege vandoor gingen: 5-6.


Wetterwille en Neptunia maken er spannend duel van
Waterpolo is geen gemakkelijke sport, niet voor de deelnemers, niet voor de scheidsrechters en ook niet voor fotografen. Immers, minstens 75 procent van alles wat zich afspeelt tijdens een wedstrijd gebeurt onder water en is dus in feite onzichtbaar, ook al is dat water nog zo helder. Je ziet hoogstens wat donkere schaduwen en je moet het dus doen met de hoofden, koppen heet dat in foto-jargon, en de bal. Die is gelukkig tegenwoordig felgekleurd en je kunt de ploegen onderscheiden door de kleuren van de caps, zeg maar de badmutsen. Maar het blijft een kwestie van veel foto's maken en hopen dat er een paar bruikbare bij zitten. Meestal lukt dat wel, maar de echte uitschieters, de echt mooie sportfoto's zijn schaars. Kijkt u maar eens in de dagbladen hoeveel van die echt mooie waterpolofoto's er in staan, dat is zoeken. Goed, tot zover de zorgen van een amateurfotograaf als ik. Ik moet bovendien nog een verslag schrijven en dat is gelukkig niet afhankelijk van de zichtbaarheid van de spelers. En als het dan een spannend duel is waarin de nodige doelpunten te bewonderen zijn, dan lukt dat wel. Zo'n wedstrijd die het aanzien zonder meer waard was, speelde zich zaterdagmiddag af in zwembad De Wetterstins in Burgum. Daar ging het tussen het tweede herenteam van Wetterwille en Neptunia uit Sneek. Dat werd een duel tussen twee ploegen die elkaar waard waren, met andere woorden, twee ploegen die elkaar nauwelijks wat ontliepen in speelsterkte. De Snekers moesten het merendeels hebben van hun routine en ploegverband, waarbij door de Burgumers nogal eens de lange bal werd gespeeld, opportunistisch dus. En die clash leverde een interessant duel op dat geheel in stijl, pas in de dying seconds van de vierde en laatste periode werd beslist. In het voordeel van de gasten, dat wel en dat was toch wel een beetje een tegenvaller voor de thuisclub en hun aanhang op de tribune.

eerste periode
Al snel nadat de beide scheidsrechters de wedstrijd in gang hebben gefloten, blijkt dat deze beide ploegen elkaar niet veel ontlopen qua speelsterkte. Het is Wetterwille dat het bal opent met een fraaie lob waarop de Neptunia keeper geen zicht heeft en dus ook geen verweer: 1-0. De eerste periode wordt afgesloten met 1-1, maar die gelijkmaker was rijp voor de VAR, ware die aanwezig geweest. Want waterpolo kent nu eenmaal geen doellijn, alleen een virtuele en om te bepalen of de bal over die lijn is, is het gezichtsvermogen van Arendsoog vereist. Niet te zien dus, maar de scheidsrechter is gedecideerd: doelpunt en dus 1-1.

tweede periode
In de tweede episode van dit duel komt Neptunia op voorsprong middels een fraai backhand-schot. Kort daarvoor heeft Wetterwille een gouden kans op die voorsprong gemist door een strafworp keihard tegen de paal te schieten. En omdat er in dit tweede kwart verder niet meer gescoord wordt, gaan de ploegen rusten met die minimale voorsprong voor de gasten. Duidelijk lijkt op dat moment wel, dat dit duel nog niet is gedaan, qua kansen zijn beide teams wel zo ongeveer in evenwicht en in feite geldt dat ook voor de persoonlijke duels. Die blijven overigens keurig binnen de perken, dat heb ik ooit anders gezien. Ik heb ooit eens een foto gemaakt van de rug van een speler die vrijwel gefileerd uit de strijd kwam. Dat controleren van de nagels van alle spelers is bepaald geen overbodige voorzorgsmaatregel.

derde periode
Er is gewisseld van speelhelft en op het eerste oog lijkt dat bij een binnensport als waterpolo een overbodige move, immers de zon en de wind spelen in een overdekt zwembad geen enkele rol. Maar de beide helften van het speelveld zijn wel degelijk verschillend en dat zit hem in de diepte van het bad. Dat is aan de ene kant zo diep dat je er niet kunt staan, aan de andere kant kun je dat wel. Dat mag wel niet als je aan de bal bent, maar dat is lang niet altijd waar te nemen. Vandaar dat er gewisseld wordt. Deze derde periode begint met twee snelle doelpunten voor de gasten die daarmee op een hoopgevende, voor hen dan, komen van 1-4. Dat betekent dat Wetterwille een tandje bij moet steken om te voorkomen dat de marge nu al onoverbrugbaar wordt. En daarin slaagt de thuisclub bijna. Het wordt 2-4 door een goal in overtal en even later 3-4 middels een listig balletje over de keeper. Daar blijft het bij en dus moet de vierde periode uitsluitsel geven over wie de punten mee naar huis mag nemen. Of een remise, een gelijkspel, dat is natuurlijk ook een optie en eigenlijk, gezien het voorafgaande, zou die naadloos passen.

vierde periode
Wetterwille haalt alles uit de kast om de gelijkmaker achter de Neptunia-doelman te werken en dat lukt met een schitterende lob: 4-4. Dat lonkende punt verdwijnt uit zicht als de Snekers op 4-5 komen door een vliegend schot uit de tweede lijn. De tijd gaat dringen voor de Burgumers, die vijf minuten zijn zomaar voorbij, maar ze slagen er wel degelijk in opnieuw naast de gasten te komen, nu uit een rebound: 5-5. Dan zijn er nog slechts enkele tientallen seconden te spelen en eigenlijk zou je verwachten dat beide ploegen op balbezit zouden gaan spelen. Maar niets is minder waar, ze proberen beiden alsnog te scoren, want het is duidelijk dat wie nu een treffer maakt, vrijwel zeker weet dat het de winnende zal zijn. Het is uiteindelijk Neptunia dat met een fraaie tip in aan het langste eind trekt: 5-6. Het is meteen tijd en dus winnen de gasten nipt, maar zeker niet onverdiend van Wetterwille. Maar het had in feite net zo goed 'andersom kenne weze'.

Binne Kramer 

{gallery}Syta/wetter141119{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties
Advertentie