20
do, jan
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
BURGUM - Nadat de heren van Wetterwille een nipte zege op PWC uit Buitenpost hadden behaald, was het zaterdagmiddag de beurt aan de vrouwen van de Burgumer waterpolovereniging. Ook dat werd een wedstrijd die op het nippertje werd beslist, dus ook een nipte zege, maar jammer genoeg voor de thuisclub gingen de punten naar de gasten van De Granaet uit Dokkum. Het werd na een 1-4 achterstand alsnog spannend middels een inhaalrace, maar die stokte net voor tijd bij 4-5. 
Inhaalrace Wetterwille komt te laat op gang
Wat als de vrouwen van Wetterwille zaterdag in de wedstrijd tegen De Granaet uit Dokkum wat eerder waren begonnen met hun slotoffensief. Een slotoffensief dat ultiem en desperaat was, precies wat deze wedstrijd nodig had. Maar Wetterwille was aanvankelijk te veel onder de indruk van de vermeende suprematie van de Dokkumers en besefte te laat dat er wel degelijk kansen lagen op winst. Die kwam er niet, net niet, het offensief strandde op 4-5. En dus nipt, net als de mannen, maar die smaakten het genoegen dat ze nipt wonnen, de vrouwen moesten hun troost putten uit nipt verlies. Niet dat er op de winst van de gasten uit Dokkum veel was af te dingen, helemaal niets eigenlijk, de Dokkumers waren beter, hadden meer technisch/tactisch vermogen in huis en het was te wijten aan een iets te laconieke houding in de slotfase dat Wetterwille alsnog dichtbij, unheimisch dichtbij zelfs, kon komen.

eerste periode
Het gebeurt niet zo vaak dat ik twee wedstrijden achter elkaar kan bekijken zonder te hoeven 'verhuizen'. Zaterdag was het zover, ik kon na de heren van Wetterwille aansluitend ook de vrouwen zien, zij kwam in actie tegen het Dokkumer De Granaet. Ja, als iets De Granaet heet weet je dat ze uit Dokkum komen. Overigens, heb ik me laten vertellen, heeft De Granaet niets te maken met projectielen die worden afgeschoten, maar het is de plaatselijke verbastering van garnaal. Het verhaal wil dat er ooit een enorme garnaal werd gevangen die later dienst zou doen als mascotte voor van alles en nog wat uit Dokkum. Goed, de wedstrijd. Als ik de insiders langs het bad mag geloven, krijgen de Wetterwille-vrouwen een zware dobber, de Granaet is een sterk team met een paar gevaarlijke en snelle spelers. We zullen zien. De eerste periode levert in tegenspraak met het bovenstaande slechts één treffer op, maar die is wel degelijk voor de gasten. Het is een listig lobje, waar de Wetterwille-keeper niet bij kan: 0-1. Daar blijft het dus bij in dit eerste bedrijf en dat geeft wel degelijk hoop en biedt perspectief aan de Burgumer vrouwen. Maar dat het een lastige middag zal worden klopt wel als je het spelbeeld bekijkt. Het zijn de gasten die het meeste balbezit hebben en die zich ook de meeste en de beste kansen scheppen. Maar meer dan die ene fraaie treffer levert dat dus niet op.

tweede periode
Ook in dit tweede hoofdstuk komt Wetterwille niet tot scoren en omdat De Granaet wel twee treffers in huis heeft, prijkt er bij rust een 0-3 tussenstand op het scorebord. Eigenlijk het zelfde spelbeeld als in de eerste periode: een makkelijker combinerend De Granaet dat echter nogal wat moeite moet doen om de bal tussen de palen te krijgen, op paal en lat lukt aanvankelijk een stuk beter, getuige de duidelijk hoorbare 'klonk' als het aluminium weer eens wordt geteisterd. Hoewel zijn pupillen ruim aan de leiding gaan, is de Dokkumer coach, niet bijster tevreden met sommige beslissingen van de beide scheidsrechters, hij zoekt met enige regelmaat de confrontatie. Zinloos natuurlijk, er is geen enkele zichzelf respecterende ref die een beslissing herroept op instigatie van een coach. Bovendien doet zijn team het prima, de fluitisten overigens ook.

tweede helft
De tweede helft begint goed en hoopvol voor Wetterwille, want al vroeg is het Marije Klijnstra die met een ziedend schot de 1-3 op het bord schiet. Als De Granaet het passende antwoord meteen in huis blijkt te hebben is het 1-4 en is de marge dus weer aanzienlijk. Toch is er iets veranderd, met name in de spelopvatting van de thuisclub. Wetterwille beseft dat een verdedigende houding zeker geen winst zal opleveren en dus gooien de Burgumer vrouwen alle schroom van zich af en zoeken ongebreideld de aanval. Dat levert de 2-4 op middels een schitterende lob van Anke Jansma, maar als De Granaet er aansluitend 2-5 van maakt, lijkt dit duel toch in z'n definitieve plooi te zijn gelegd. Maar Wetterwille denkt daar anders over, de thuisclub ontketent een slotoffensief dat er zijn mag en als Marije Klijnstra er 3-5 van maakt, gloort er wel degelijk hoop. En dat beeld wordt nog eens versterkt door de 4-5 van Anke Jansma, die de spanning helemaal terugbrengt. De Granaet moet plotseling omschakelen en daar hebben de Dokkumer vrouwen, die de buit al binnen dachten te hebben, de nodige moeite mee. Helaas voor Wetterwille tikt de tijd in hun nadeel en ondanks een paar desperate pogingen blijft het bij die nipte 4-5. Maar de dikke nederlaag die de glazenbol-deskundigen meenden te moeten voorspellen, is het niet geworden, met 4-5 tegen een sterke ploeg als De Granaet kun je 'foar de kreamen lâns'.

Binne Kramer                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties
Advertentie