21
za, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - Maandag 14 januari waren de Feansters dammers naar it DAMSTEE te Aldeboorn vertrokken om voor de Friese hoofdklasse uit te komen tegen het sterrenteam van deze club. Wedstrijdleider Jan Kunnen had een peptalk gehouden per mail en de collega’s duidelijk moed ingesproken. Trek je niks aan van ratingverschil maar DAM ER OP LOS.


Gerrit Terpstra moest spelen tegen Dirk Smidstra die hem als een angstgegner betitelde. Achteraf kan dit uit het hakspel wel worden vastgesteld en om 22.00 uur was de eerste remise behaald.

Jan Kunnen zelf deed ook van zich spreken. Tegen het juniorentalent Ineke Goerres wist hij een 5 tegen 4 dam te behalen. Wat als een appeltje eitje leek dreigde nog te ontsporen toen onnodig een brikje moest worden opgegeven.

De 4 tegen 1 stand was echter voldoende voor de winst.

Slagzetspecialist Joop de Graaf speelde iets anders dan anders door minder risico te nemen en wist zijn behaalde voordeel uit te buiten met winst tegen Johan van den Brink.

Hylke Dykstra van de thuisclub leek op winst af te stevenen tegen Karel de Bruin. Karel verdedigde zich echter uitstekend en wist met een dam op de tric trac de remisehaven veilig te bereiken.

Jorrit Brolsma en Ate Oosterhof gingen in een erg open speltype met dreiging van achterlopers elkaar te lijf. Onder tijdsdruk werd maar tot remise besloten.

In de pot tussen Jelte Veld en Anton van der Ploeg was halverwege een kanteling ontstaan. Leek de stand van Jelte kansrijk, maar op een gegeven moment wist Anton het voordeel naar zich toe te halen. In een verwoed eindgevecht liep het naar een 4 tegen 1 en moest Jelte wel capituleren.

Al met al een uitstekend resultaat voor de Feanster dammers waarmee het

hoofdklasserschap wel veilig werd gesteld.

A.s. zaterdag mag het zaterdagteam al weer aantreden in de landelijke uitwedstrijd tegen Het Noorden 2 uit Groningen.

Dus volop aktie bij damclub TTS.


Details:

Aldeboorn - TTS Surhuisterveen

Jelte Veld - Anton vd Ploeg 0-2

Durk Smidstra - Gerrit Terpstra 0-2

Jorrit Brolsma - Ate Oosterhof 1-1

Hylke Dijkstra - Karel de Bruin 1-1

Johan van den Brink - Joop de Graaf 0-2

Yneke Goerres - Jan Kunnen 0-2

Eindstand 3-9

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties
Advertentie