21
ma, okt
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Nieuws
BURGUM - Bij een vriendelijk zonnetje konden belangstellenden zaterdag genieten van de door het Observeum in Burgum georganiseerde middeleeuwse dag. Daarbij was het niet alleen kijken of luisteren maar ook doen. Met veel kennis van zaken kon men bijv. onderwezen worden in de verschillende technieken en mogelijkheden van het zwaard vechten door de Ridders van Friesland. Men kon proeven van gerechten uit de tijd dat de aardappel nog niet in Europa was geïntroduceerd.


Leden van Cool Arrow wisten veel te vertellen over boogschieten en natuurlijk mocht een ieder die dat wilde het zelf proberen. Men kon prachtig houtsneewerk uit de periode van de Vikingen bewonderen of kopen en zelf vilten armbandjes maken. Dhr. Jurjen de Jong vertelde met veel liefde over het zeilmaken uit vroegere tijden en Ant Wiersma vertelde vanachter haar spinnewiel op boeiende wijze hoe het was om als vrouw in de middeleeuwen te leven. Ook kon men met een van de uilen van Viking Angela op de foto. Hoewel niemand die ik sprak wel terug zou willen naar het leven zoals het toen was, kon men wel bewondering voelen voor de vindingrijkheid waarmee onze voorouders zich in die tijd staande wisten te houden in vaak moeilijke omstandigheden.

Johan Veenstra

{gallery}Syta/zon12519{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie