19
za, okt
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Nieuws
HURDEGARYP - Overal waar 'te' voor staat is vaak niet goed, behalve bij tevreden. In Hurdegaryp bij de avond3daagse was iedereen achteraf tevreden en vonden al die kinderen het erg mooi om te doen. Het begon woensdagavond waar 8 grote groepen kinderen aan hun ‘tocht der tochten’ begonnen. Donderdagavond liepen ze weer en vrijdag de ‘grande’ finale waar ook de jongste kinderen mee liepen. Drumband (en meer) De Marko’s voorop bij de laatste kilometer richting de finish. ‘Dit was te leuk’ was bij velen het antwoord bij de eindstreep.


Spanning woensdag bij het organiserende 5-tal van de Avond3daagse in Hurdegaryp, die spanning was wat het weer zou doen. Het KNMI had weer eens code geel afgegeven met kans op regen, onweer en harde wind. Eerdere waren op andere plaatsten evenementen afgelast en dan ook in Hurdegaryp ……?Achteraf regende het in de middag wel even maar bij de start van de 2 tien kilometer groepen en kort daarna bij de 6 groepen die 5 kilometer gingen lopen was het droog en eigenlijk meer dan optimale omstandigheden.

De beide groepen met de 10 kilometer en de 6 groepen met de 5 kilometer lopers vertrokken woensdagavond precies volgens schema. Bij elke groep 2 verkeersregelaars een paar wandel begeleiders en ouders die mee liepen.Ruim halverwege was er even pauze. Bij het ijsbaan hokje in de Koopmans boskjes was ranja en een heerlijk stuk koek.De afstanden werden door iedereen volbracht en ook zonder noemenswaardige ‘medische problemen’ 

Donderdagavond was iedereen weer aanwezig en gingen de groepen weer onderweg. Deze avond werd de door Gerrit Vlaskamp ontworpen is en die op dit moment weer in oude luister  wordt hersteld bezocht. Dit is de erg mooie tuin achter zorgcentrum Bennema State. Hierna weer terug richting het dorp waar toen een ‘rondje’ Easteromwei, Westeromwei en finish gedaan werd. Zo halverwege natuurlijk weer een bevoorradingen post. Van de supermarkt in het winkelcentrum kregen de kinderen een heerlijke appel. Ook was er weer wat te drinken en konden waterflesje hier weer gevuld worden.Mooi te zien hoe de 5 kilometer lopers later de finish passeerden, sommige kinderen trokken een kort sprintje en bij anderen was het gewoon blijven lopen omdat ze toch wel wat moe waren.De 10 kilometer lopers waren nog onderweg en kwamen een half uur na de laatste 5 kilometer lopers binnen. Het vreemde ? de ene groep kwam van links bij de finish aan en de andere van rechts. Op de vraag ‘liep de ene of de andere groep nu fout’ kwam een antwoord waar ik niets mee kon, ‘de andere groep liep fout’ helaas kreeg ik bij beide groepen het zelfde antwoord ……Hoe het nu precies was ? ben er niet achter gekomen.

Vrijdagavond de laatste avond, de beide 10 kilometer groepen vertrokken eerder omdat er een gezamenlijke laatste kilometer zou zijn. Deze avond ook de jongste kinderen die alleen deze avond mee liepen. Nu bij elkaar rond de 200 lopers.En weer optimale omstandigheden die het voor de lopers niet moeilijk maakten. Zelf was ik niet aanwezig maar mijn speciale verslaggever liet mij weten dat het ook nu weer prachtig was. De korte pauze was bijna aan het einde van de wandeltocht. Er werd verzameld op het parkeerterrein van het voetbalveld waar de leden van drumband de Marko’s de deelnemers al opwachten. Elk jaar weer mooi dat de deze band komt. Echt, uit ervaring weet ik dat hun muziek de laatste kilometer veel gemakkelijker maakt.Als alle deelnemers op het parkeerterrein staan begint de laatste kilometer wandelen. Eerst De Marko's en dan een lange stoet kinderen en ouders. Wat een lol ervaar je overal, immer bijna bij de finish is dan is er een ijsje en de medaille die dan meer dan verdiend is.Ook mooi, al die ouders, pake’s en beppe’s die er dan staan om de kinderen te verwelkomen, Fia Gladiola in Nijmegen is er niets bij ……… bloemen, kleine presentjes van alles kregen de kinderen in de handen gedrukt.

Drie dagen wandelen onder prima omstandigheden, uitstekend georganiseerd en misschien het belangrijkste, de elk jaar weer aanwezig ‘pleister dame’ had maar 1 klusje, inderdaad 1 pleister plakkenHet organiserende 5-tal had het alles weer uitstekend voorbereid. Prachtige routes die net weer anders waren dan in eerdere jaren. Vrijwilligers op alle plekjes (al hadden het meer mogen zijn) die allemaal dat deden waarvoor ze er stonden. Toppers dus.
Volgend jaar zeker weer een Avond3daagse in Hurdegaryp, veel kinderen kijken er nu al weer naar uit. Is dat niet het mooiste compliment ? ze waren TEVREDEN !!

Jan Kamminga        
     
Ps Freerk de Hoop, bedankt voor het beschikbaar stellen van een aantal foto's

{gallery}Syta/vier25619{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie