21
ma, okt
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Nieuws
HURDEGARYP - De Jeugdsoos voor jeugd met een beperking, Stichting TSJILLU, heeft normaal gesproken haar gezellige avonden in It Maskelyn. Zaterdagavond was de seizoen afsluiting op een grasveld midden in het dorp. De jeugd en de andere aanwezigen begonnen met een frietjes picknick vervolgens een waterpistolen ‘gevecht’ maar ook flessen voetbal. Natuurlijk was er wat te drinken en een ijsje. Een flinke groep jongeren kwam deze warme avond langs en ze hadden samen met de vrijwilligers het allemaal erg gezellig.


Ook vorig jaar rond deze tijd was ik bij TSJILLU tijdens de afsluitende seizoen avond. Toen buiten bij It Maskelyn en met een echt heerlijke barbecue.Deze zaterdagavond zou eigenlijk ook in het MFC zijn maar gezien de warmte werd het een grasveld achter de woning van ‘de baas van’t spul’ Gea Veldman.12 jeugdigen waren rond 19.30 uur aanwezig en begonnen met een friet picknick, gewoon een bord friet met een snackje op een kleedje in het gras eten. Uiteraard was er iets te drinken er bij.

Als iedereen voldoende gegeten heeft, zelfs ik mocht ‘aanschuiven’, was er een water spel. Er lagen een flink aantal waterpistolen en water, veel water. Het begon een beetje afwachtend, van afstand werd er wel geschoten met een flinke waterstraal maar gaandeweg werd het steeds ‘heftiger’.De eerste jongens waren al flink nat en als dan ook de jonge dames zich er mee gingen bemoeien was het feest compleet. Erg stoer was één van de begeleidende dames, ze schroomde niet om de jeugd nat te krijgen maar moest ook zelf ontvangen. Echt binnen een paar minuten was ze drijfnat, het water liep uit de kleding die ze aan had. Als na een half uur de steeds weer bijgevulde emmers niet meer bijgevuld worden is bijna iedereen nat, een paar niet …….. waaronder uw verslaggever.

Tussendoor was er weer iets te drinken en het volgende (spel) onderdeel stond op de rol, een spel welke ook ik in mijn jongere dagen wel eens gedaan heb, flessenvoetbal.  Een frisdrank fles gevuld met water en dan al voetballend de flessen omver schoppen en dan zo vaak dat je ‘af’ bent doordat je fles leeg is.Ondanks de warmte werd er flink fanatiek gevoetbald. Wie verliezer of zelf winnaar was weet ik niet of was iedereen nu winnaar …..

Er werd nog wat gedronken en een ijsje werd uitgedeeld en al heel snel was het rond 22 uur, de tijd om weer naar huis te gaan. Een seizoen TSJILLU was ten einde maar ergens in september begint het gewoon weer. 

Dit seizoen ben ik een paar keer geweest en elke keer was het erg gezellig.Het mooie van deze avond was dat alles ‘om niet’ was, gratis eten en drinken maar ook erg mooi weer kreeg iedereen op dat grasveld op de koop toe.Ik schreef het al eerder maar ook nu weer een groot compliment voor al die vrijwilligers die deze avonden van Stichting TSJILLU organiseren. Voor elke avond moet natuurlijk het nodige voorbereid worden maar dat is als ‘de avond’ waarop TSJILLU  voorbij is, is er wel vermoeidheid maar het feit dat de jeugd een mooie avond heeft gehad geeft ook bij de  vrijwilligers een heerlijk gevoel. Vermoeidheid is er dan wel maar de gedachte aan de avond maakt echt heel veel goed.

Jan Kamminga   

{gallery}Syta/tsjille30619{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie