02
do, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Nieuws
Gerhild van Rooij vertelt over tijdelijke kunstprojecten: ‘’Lekker gek doen’’ bij Raamkunst


Woensdag klonk er ineens luid gelach bij de raamexpositie op het plein Van Sminiaweg 70. Wat bleek? Een groep uit Houten (Utrecht) imiteerde de wajangpopfiguren van poppenspeelster Tieneke van Montfort, eerst als beeld, daarna ook lekker gek  springen en dansend. Ze kwamen omdat ze op 7 augustus om 16 uur niet bij Tieneke's poppentheaterspel in GBV kunnen zijn en maakten er zelf theater van. Gasten uit Wirdum bekeken binnen de tentoonstelling Droombeelden. Zij kwamen mede voor het historische pand Galerie Bloemrijk Vertrouwen en de cultuurhistorische achtergrond bij het gipsbeeld Willem Bartel van der Kooi, maar bekeken de kunst van Olga Ohle, Adriana Nichting en Angelien Coco Martin met grote aandacht. Nieuwsgierig geworden door het gelach buiten, besloten de heren op leeftijd toch maar die ‘moderne’ raamexpositie te bekijken. Ze hadden de rozetijzers en raambogen bestudeerd, niet de raamkunst. En de beeldimitators hadden in de zaal opnieuw pret.

{gallery}Hilda/2020/raamkunstbezoek{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie