02
do, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
SURHUISTERVEEN – “Wat heb je allemaal?” Een man van middelbare leeftijd heeft zojuist z’n rijwiel even gekeerd om een kijkje te nemen in de bakfiets van Tuorke en Jurre. Ook vandaag hebben ze weer allerlei leuke presentjes om uit te delen en iedereen vindt het fijn om iets te ontvangen. Om de altijd weer fraai versierde bakfiets nog iets meer fleur te geven heeft Jurre er vandaag een belleblaasmachine op geplaatst.


De thermometer in het winkelcentrum van Surhuisterveen geeft een temperatuur van 27 graden aan. De terrassen zitten niet bomvol, maar dat heeft meer te maken met de maatregelen rondom corona dan met de heerlijk zomerse dag. “Het is wel aardig druk overal”, constateert Jurre terwijl het duo keurig de anderhalve meter afstand met het publiek bewaakt.

Vanaf de bakfiets klinken vrolijke klanken uit de jukebox. Die gaat even op zacht wanneer ze ter hoogte van brasserie Kolkzicht het optreden van Red Live passeren. Het duo Warda Hommema & Michel Hulleman vertolkt hier live muziek die het publiek prima in de oren valt; een zeer gevarieerd en sfeerverhogend spectrum.

“Hast dy allinnich mar fan ’t Fean?” wil een oudere man weten over de buttons met de opdruk ‘I love Surhuisterveen.’ Zijn vrouw legt uit waar ze vandaan komen en dat maakt duidelijk wat z’n wens dan wel is. Jurre moet dan in gebreke blijven en kan hem alleen maar blij maken met alle snuisterijen die liggen uitgestald op de bakfiets.

Een klein meisje is ietwat verlegen, maar na een bemoediging van haar moeder durft ze een dansje te maken. ‘Brabantse nachten zijn lang...’, klinkt er uit de speaker waarbij de overige toeschouwers al zin krijgen in de voor hen liggende Feanster nacht, welke ook vast langzaam op gang zal komen. “Is everybody happy”, vraagt Jurre z’n publiek uitdagend. Omhoog gaan handen en lachende gezichten krijgt hij als antwoord in het altijd gezellige Surhuisterveen.


Foto: Dick Kooy

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie