05
zo, mei
0 Nieuwe art.
Volg ons:       Nu live radio: Klik hier voor de live uitzending

Laatste radio nieuws
BURGUM - Het jongeren radio programma Bjusterbaarlik van RTV Kanaal30 had woensdagmiddag wel een heel veelzijdige gast. Bij presentatrice Rita Looij zat Erik de Boer aan de tafel, Erik is o.a. kunstenaar, schilder, componist maar ook beeldhouwer en muzikant. In de uitzending las hij gedichten voor en speelde hij op zijn accordeon. Een erg mooi uur waar ook muziek werd gedraaid en Rita nieuwtjes aan de luisteraars vertelde.


Eens in de 14 dagen is het jongeren programma Bjusterbaarlik live te beluisteren. Presentatrice Rita Looij ontvangt dan samen met mede presentatrice Annelies en de heren Jelle en Durk achter de knoppen vaak meerdere gasten. Soms hele grote groepen maar ook wel eens slechts 1 persoon.
De persoon van afgelopen woensdag was wel heel breed georiënteerd in kunst, cultuur en muziek. Erik de Boer is deze persoon, deze 26 jarige jongeman is kunstenaar, schrijver, dichter, muzikant, componist en nog meer.

Zijn eerste roman is bijna klaar en een eventueel vervolg ‘zit al in z’n kop’
Wat betreft het kunstenaar zijn is hij breed georiënteerd, tekenen, schilderen maar ook beeldhouwen, componeren genieten zijn voorkeur. Zelfs voorstellingen maken kan en doet hij ook. Hij noemt zichzelf dan ook ‘breed georiënteerd’.

Deze uitzending was live op 21 juni, de langste dag van het jaar. De langste dag wat betreft daglicht periode natuurlijk, want zoals ook u weet heeft (bijna) elke dag 24 uur. Die 2 die een uur meer of minder hebben, heeft dan weer te maken met de zomer en winter tijd.
Waarom die 24 uur ? Nou, hoe breed Erik is geïnteresseerd in kunst en cultuur wil hij misschien wel vaker dan eens per jaar 25 uur per dag.

Ook speelde Erik zeker niet onverdienstelijk live op een accordeon. Een prachtig stuk wat hij –uiteraard- zelf had gecomponeerd. Rita stelde de vraag hoe lang hij daar dan over doet. Soms duurde weken en ook wel eens maanden maar deze compositie was binnen 48 uur helemaal klaar. Bijzonder snel en het stuk was erg mooi. 

Een live radio uur is misschien wel tekort. Gesprekjes, veel muziek, een paar gedichten en ‘alles wat ter tafel kwam’ noopte Rita haar luisteraars en gast van deze uitzending al snel te bedanken voor hun aanwezigheid en het luisteren. De heren van de techniek werden net als de mede presentator niet vergeten natuurlijk. En met ‘Tot Bjusterbaarlik’ werd deze uitzending dan ook afgesloten.

Jan Kamminga

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121

Vandaag op de radio

Geen evenementen
Advertenties




Advertentie