30
di, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
HARKEMA - Harkemase Boys heeft zaterdag de Friese derby tegen ONS Sneek gewonnen. De enige treffer was een wereldgoal van Ezra Schrijver in de slotfase. De eerste helft was voor de bezoekers, na rust werd Harkemase Boys steeds sterker met de goal van Schrijver als beloning voor het aanvallende spel. Periodekampioen is Harkemase Boys nog niet, want concurrent Rijnsburgse Boys won ook.


In Schokkers 250e officiele wedstrijd voor Harkemase Boys begon de thuisploeg sterk. ONS had het even lastig met de druk en spits Robert Stelpstra leek in de tiende minuut alleen op weg naar Bas van Wegen. Iloba Achuna schoot z'n keeper met een uiterste krachtsinspanning echter nog te hulp.

Na een moeizame openingsfase van ONS namen de bezoekers met goed spel het initiatief, wat bovendien grote kansen opleverde. De eerste was voor Yume Ramos, die na een lange bal van Ale de Boer was ontsnapt uit de defensie van Harkemase Boys. Erick Jansema voorkwam een treffer. Na een halfuur spelen moest Jansema opnieuw ingrijpen. Fabian Stevens dook in het doelgebied vrij op voor de doelman, die zich goed breed maakte. Kort daarvoor had Stevens met een van richting veranderd schot al de paal geraakt. Ook de laatste kans voor rust was voor de ploeg van Richard Karrenbelt. Bij een vrije trap liepen waren beide centrale verdedigers van ONS kansrijk. Uiteindelijk ging de bal via de rug van Achuna naast.

Hoewel de eerste helft niet onsportief was, waren er toch drie spelers van Harkemase Boys die een gele kaart hadden gekregen. Simon IJzerman en Robert Stelpstra bleven met geel achter in de kleedkamer. Hun vervangers waren Klaas Schotanus en Jorco van Hezel. Harkemase Boys speelde na rust vol op de aanval met Schotanus als echte aanjager. Er waren al snel kansen voor Schrijver (lat) en Van Hezel (geen controle).

Van het goede spel van ONS was na rust niet veel meer over, al legde de ploeg nog wel een knappe aanval op de mat. De Boer bereikte Ramos op links met een lange bal. De spits gaf mee aan Curty Gonzales, die vervolgens teruglegde op Martijn Roosenburg. De stilist van ONS schoot beheerst. Buiten het bereik van Jansema kwam de bal op de paal. De rebound was wel voor de doelman.

Toen Frits Dantuma, die als controlerende middenvelder speelde bij ONS, binnen vijf minuten tweemaal geel kreeg, begon Harkemase Boys met een nieuw offensief. Eerst was het Schotanus die in kansrijke positie kwam. Vanaf een meter of zeven voor het doel schoot hij de bal recht in de handen van Van Wegen.

Ruim tien minuten voor tijd was het wel raak. Matthijs Hardijk zette voor vanaf rechts en met een stijlvolle halve omhaal schoot Ezra Schrijver schitterend raak. De topscorer van Harkemase Boys raakte begin november geblesseerd en begon tegen ONS voor het eerst zijn rentree weer in de basis. Met deze treffer was hij goud waard voor Harkemase Boys. In de slotfase waren er nog wel kansen aan beide kanten, maar er vielen geen goals meer, waardoor Schrijver matchwinner werd.

Scoreverloop: 78. Ezra Schrijver 1-0

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Bart de Groot, Jens Jurn Streutker, Erich Jongeling, Simon IJzerman (46/Klaas Schotanus), Oebele Schokker, Johnny de Vries, Matthijs Hardijk, Robert Stelpstra (46/Jorco van Hezel), Ezra Schrijver

Opstelling ONS Sneek: Bas van Wegen, Gustavo van der Veen, Iloba Achuna, Ale de Boer, Klaas de Vries, Frits Dantuma, Fabian Stevens (76/Aron Strengholt), Martijn Roosenburg (89/Angelo Zimmerman), Renco van Eeken (73/Danny Kampstra), Yume Ramos, Curty Gonzales

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie