24
wo, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
HARKEMA - Harkemase Boys heeft zaterdag gelijkgespeeld tegen Quick Boys. Op sportpark Nieuw Zuid werd het 1-1. Ondanks een sterke beginfase van de Friezen bleef de eerste helft zonder doelpunten. Vroeg na rust kopte Heine Uuldriks de 0-1 op het scorebord. Het laatste halfuur was het bijna volledig eenrichtingsverkeer naar het doel van Erick Jansema. Een kwartier voor tijd zorgde Quick Boys-aanvoerder Delano a Cohen voor de gelijkmaker.

In de eerste twintig minuten was Harkemase Boys vaak dicht bij de openingstreffer. Uit een voorzet van Matthijs Hardijk kopte Heine Uuldriks al vroeg tegen de paal. Even later was het opnieuw Uuldriks die gevaar stichtte voor het doel van de thuisploeg. De spits controleerde de bal in het doelgebied, passeerde Raymon Kuipers met een omhaal. De lat bracht redding voor Quick Boys. Ook Hardijk kreeg, na een goede lange bal van Jorco van Hezel, de kans om de score te openen. Hardijk wachtte echter te lang, waardoor linksback Joey Ravensbergen redding kon brengen.

Daarna zakte het niveau, al waren er voor beide ploegen nog wel kansen in het restant van de eerste helft. Spits Jason Oost van Quick Boys dacht een voorzet van Kenneth Misa-Danso binnen te schieten, maar Erich Jongeling blokte het schot. Bij Harkemase Boys liep Jens Jurn Streutker een voorzet van Oebele Schokker bijna binnen. Kuipers stopte de bal net voor de lijn. De laatste kans voor rust was voor de thuisploeg. Middenvelder Jesse Driebergen kon de bal net niet goed controleren, waardoor Jansema de bal met z'n voeten weg kon werken.

Vroeg in de tweede helft kwam Harkemase Boys dan toch op voorsprong. Jorco van Hezel kreeg op links ruimte om voor te zetten. Heine Uuldriks kwam voor Dennis van der Plas en koos goed positie. Zo kon de spits via Kuipers en onderkant lat de 0-1 binnenkoppen.

Nu moest Quick Boys komen en dat deed de ploeg van Jan Zoutman ook. Een groot deel van Nieuw Zuid schreeuwde om een strafschop, toen Jongeling een schot van aanvoerder Delano a Cohen keerde. Dat deed de verdediger echter met z'n gezicht, zag ook arbiter Prooi. De kansen van de thuisploeg bleven zich opstapelen. Driebergen kopte volledig vrijstaand naast en ook een schot van Robert Steemers miste de goede richting.

Een kwartier voor tijd viel de terechte gelijkmaker toch. Na een snelle spelhervatting stond Harkemase Boys niet goed en kon A Cohen flink wat meters oversteken op de helft van de Friezen. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de aanvoerder de 1-1 achter Jansema. Heel even had Harkemase Boys daarna een opleving. Twee voorzetten vanaf de rechterkant waren echter net te scherp voor Uuldriks en Van Hezel.

In de slotfase kwam al het gevaar van Quick Boys. Invaller Max van Steen schoot rakelings voorlangs, een poging van Jason Oost ging via de vingertoppen van Jansema naast en uit de daaropvolgende corner ging ook het schot van Aafjes er niet in. De laatste kans van de wedstrijd was opnieuw voor Van Steen. Uit een voorzet van Philippe den Hartog kopte de Van Steen over.

Harkemase Boys neemt een punt mee naar Friesland en daar kan de ploeg mee leven. In de sterke beginfase had de ploeg van Henk Herder moeten scoren. Na rust kwamen de Friezen toch op voorsprong, maar in de slotfase was een sterk Quick Boys meerdere keren dicht bij de overwinning. 1-1 was de terechte eindstand. Volgende week gaat Harkemase Boys opnieuw naar de gemeente Katwijk. Rijnsburgse Boys is dan de tegenstander.

Scoreverloop: 55. Heine Uuldriks 0-1, 76. Delano a Cohen 1-1

Opstelling Quick Boys: Raymon Kuipers, Henry Opoku, Gerard Aafjes, Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen, Delano a Cohen, Milan Hoek, Jesse Driebergen (76/Max van Steen), Robert Steemers, Jason Oost, Kenneth Misa-Danso (68/Philippe den Hartog)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Bart de Groot (66/Henny Bouius), Jens Jurn Streutker, Erich Jongeling, Simon IJzerman, Klaas Schotanus, Oebele Schokker, Matthijs Hardijk, Heine Uuldriks (89/Robert Stelpstra), Jorco van Hezel (83/Arton Musliu)

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121