18
za, mei
0 Nieuwe art.

Voetbal
SURHUISTERVEEN - In een wedstrijd met twee gezichten verloor ’t Fean ’58 in en tegen Jubbega de eerste poulewedstrijd in de bekercompetitie. De thuisclub trok met 1-0 de overwinning naar zich toe, waar de Feansters in een onderlinge oefenpartij twee weken eerder nog met 0-5 zegevierden over de gastheren.

De nederlaag hadden de blauwhemden geheel aan zichzelf te wijten. In de eerste helft regende het kansen, waar de fysiek sterke zondagtweedeklasser Jubbega slechts één gevaarlijk moment tegenover zette. Erwin Tabak, Edwin Notebomer en Jens Hamstra wisten de mogelijkheden niet te benutten. Daarmee liet de ploeg van trainer Mark Bosma een goede uitgangspositie liggen.

De voorzichtig startende thuisclub herstelde zich knap in de tweede helft. Meer en meer werd het initiatief naar zich toe getrokken. Dat resulteerde in de 68e minuut in het enige doelpunt van de wedstrijd. Een scherpe voorzet werd binnengeschoten door Darryl de Vries (1-0). “Het zat er een beetje aan te komen”, zag ook Mark Bosma. “Als je zelf niet scoort, dan valt de goal vaak aan de andere kant.” Een oude voetbalwet werd weer eens bevestigd. Dat de score niet hoger uitviel was te danken aan doelman Jelmer van der Meer, die enkele keren handelend moest optreden.

Toch waren er positieve punten in het spel van de bezoekers. Met de snelle vleugelspelers Erwin Tabak en Edwin Notebomer – beiden speelden een goede partij – werd er veel druk op de tegenpartij gezet. Alleen ontbrak het deze keer aan een afmaker. Met nog twee thuiswedstrijden te gaan (7 september tegen zondagtweedeklasser Rolder Boys en 14 september tegen eersteklasser GOMOS – beide wedstrijden beginnen om 17.00 uur) hebben de Feansters nog de mogelijkheid als eerste te eindigen. Alleen de poulewinnaar gaat door. Het vorige jaar werd ook begonnen met een nederlaag (6-0 tegen eersteklasser Oranje Nassau). Toen werd toch de volgende ronde nog gehaald.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121