30
di, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
EASTERMAR - Op de dag dat vvEastermar JO-17 met de verslaggevende vliegende keeper Max Dam in de gelederen een voetbalreisje naar Ameland op de planning had staan stond voor het andere vlaggenschip van de Broekophâlders de vaak wel aardig lastige uitwedstrijd tegen Trynwalden op het programma. Overigens sloegen de mannen van JO-17 de eilanders met een overtuigende 1-2 om de oren.


Meer hierover in het verslag van Maximiliano Dam, te vinden op de facebookpagina van vv Eastermar.


Het bizar matige kunstgras in Trynwalden was geen grote onbekende voor de geel-blauwen, in de winterstop werd hier immers Arum nog compleet zoek gespeeld.

De technische staf van de broekophâlders, onder leiding van Eric Boersma, kon andermaal flink aan de puzzel.

De een week tevoren nog niet onverdienstelijk in de basis acterende jongelingen Jelte Heidbuurt en Wouter Langman zaten in hetzelfde schuitje als Max Dam.

Verder waren Sander Smedema en Tsjalling van Dijk midweeks geblesseerd geraakt.

Naast de al langer afwezigen; Jurryt Jonkman, Jille van der Wal, Harm Tseard Heidbuurt, Ronald Vanger en al die anderen was er van een brede selectie inmiddels geen sprake meer.

Aan de positieve kant van de medaille waren alle drie de Brouwers een nacht tevoren teruggekomen uit de sneeuw.

Trainer Boersma besloot de selectie aan te vullen met een drietal toppers van het tweede elftal.

Het betrof Simon Dijkstra, die wel vaker bereid was bij te springen en twee leden van de fanclub app “Grutsk op Hannes”, Hannes kunt u kennen van het Sbs6 programma “Ninja Warrior”, van het fierljeppen, van de klompen en van zijn kabels van armen.

Deze zaterdag was het zaak voor Hendrik Hoekstra en Rienk Wind hun idool Hannes Scherjon eens trots te maken.




De opstelling was als volgt:


Sjoerd Visser stond tussen de witte palen.

De verdediging bestond uit Albert Brouwer, Stefan Brouwer, Mark de Vries en Richard Brouwer.

Op het middenveld stond bal af pakker Stefan Erwin Venema samen met Thomas van Holsteijn en Simon Dijkstra. Voor die laatste twee betekende dit een compleet nieuwe positie.

In de spits werd Kees Schotanus geflankeerd door Lieuwe Nijboer en Jan Jochem Kootstra.

Kees Schotanus staat op de drempel van het maken van zijn 200eofficiële doelpunt.

De drempel is echter wat aan de hoge kant voor onze kleine dikkerd, Schotanus lijkt het scoren in de winterstop verleerd te zijn… wel strooit hij hier en daar nog met assistjes.

Op de bank zaten Rienk Wind, Hendrik Hoekstra en Kors Tadema.

Omdat het tweede was afgelast stond er een flinke delegatie van dat team langs de zijlijn, ze hadden hun barre platte kar mee gesleept om vandalisme te voorkomen.

Om half drie floot de heer P. Maas op zijn fluit voor de start van een voetbalmiddag. De eerste minuten waren overduidelijk voor de bezoekers. Ze wonnen alle duels en konden aardig druk op de tegenstander zetten. Dit leverde voornamelijk Kees Schotanus en Simon Dijkstra enkele ferme tikken op.
De grootste kansen waren voor Thomas van Holsteijn (die echter stuitte op de keeper) en Simon Dijkstra, die na een formidabel overstapje van Kootstra helaas recht in de handen van diezelfde doelman schoot.

In de 14e minuut werd langs de zijlijn het prachtige rode burd van Hendrik Hoekstra besproken met Tsjalling van Dijk. Van Dijk, jaloers als hij was, begon snel over het gerucht dat er in Surhuisterveen een heuse “Borbershop” zou komen.

Hidde Faber wist te vermelden dat daar dan waarschijnlijk de biertjes snel verboden zouden worden.

Tsjalling trok ondertussen wat wit weg, wat Oege van Dijk deed besluiten een zware shag te adviseren.

In het veld beten de Broekophâlders ondertussen van zich af en al snel ging de ene na de andere Trynwâldster met het nodige gemekker naar de grond.

Dit ging weer gepaard met de nodige afgunst van een groep thuissupporters die rondjes rond het veld liepen. Één van hen was justjes kleiner dan de boarding.

Hem werd door een Eastermar supporter aangeboden even opgetild te worden, zodat hij het lelijkste kunstgrasveld van Fryslân ook kon zien.

Het kleine heerschap, Jappie geheten, werd al snel door een aantal handlangers bijgestaan. Op de vraag of er lijen gezocht werd antwoorde Jappie “Se witte net heal mei wa se te krijen ha, ik ha ek wollis ien yn'e sek biten”

Zo liep deze nakende confrontatie tussen beide hooligangroepen met een sisser af.

In de 37e minuut werd Eastermarder supportergroepering “de positivo's” verteld dat het kunstgrasveld binnen een jaar totaal vernieuwd zou worden.

Hun collectieve conclusie was dat het hoe dan ook een “wijvenveld” zal blijven. Er gaat niets boven wat klooien in de drek.

In de 44e minuut werd Tsjalling van Dijk gebeld. Het bleek zijn vader, die was er niet helemaal gerust op dat zijn zoon wel genoeg drinken kreeg. Van Dijk had inderdaad nog niet alle kleur terug in de wangetjes, vaders kwam dan ook met het bindende advies snel de kantine op te zoeken voor een biertje.

In de tweede helft deed al gauw blijken dat fietsboy Cor Brouwer niet langs de zijlijn stond. Hij koos ervoor na een week skiën lekker in het nest te blijven liggen.

Dit besluit kon voornamelijk bij Molle Heidbuurt op alle begrip van wereld rekenen.

Zijn plek naast Molle Heidbuurt, Jannes Hamstra en Michel van Holsteijn werd door de beste ski-kameraad van Simon Dijkstra: Auke Kramer ingevuld. Zodat de fietsboys toch in alle oorlogssterkte aanwezig waren.

Rond de vijftigste minuut was het dan zover. Na een uitleenbeurt aan Rottefalle gevolgd door een opfriscursus bij vvEastermar2, mocht Hendrik Hoekstra zich klaarmaken voor zijn comeback in VVE1. Hij kwam binnen de lijnen voor Kootstra.

Niet veel later zouden ook Rienk Wind en Kors Tadema het veld betreden.

In de 66e minuut werd een bal door een Eastermarder buiten geschoten. De volledige Eastermarder begeleiding liet de bal rollen waarna twee beppes achter de thuis dug-out riepen “Wy ha de tiid wol!

Overigens sloegen de mannen van JO-17 de eilanders met een overtuigende 1-2 om de oren.

Meer hierover in het verslag van Maximiliano Dam, te vinden op de facebookpagina van vv Eastermar.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie