×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Voetbal

HOOGEVEEN/BUITENPOST - Het is VV Buitenpost niet gelukt de goede lijn die was ingezet in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Blauw Wit ’34 door te trekken in de competitie. In Hoogeveen was HZVV zaterdag met 3-0 te sterk voor de Blauwkes. De promovendus loopt nu met 11 punten ver bij Buitenpost vandaan. Daarentegen lieten alle directe concurrenten ook de punten liggen zodat het spannend blijft onderin.

Wapen
Het duel in Drenthe begon met een eerste minuut waarin er niet werd gespeeld, als een statement tegen racisme. Buitenpost trad aan met dezelfde 11 spelers als de week ervoor. De Blauwkes startten echter niet scherp genoeg aan de wedstrijd. HZVV speelde feller en verdedigde agressief naar voren. Met name de watervlugge Kelly João was een plaaggeest voor de bezoekers. “Dat is een wapen waar wij het heel lastig mee hadden”, constateerde ook Buitenpost-trainer Jasper Bouma. Al na een paar minuten kreeg zijn directe tegenstander Wim de Vries een gele kaart voor een overtreding. Bij de daaropvolgende vrije trap werd er niet goed gedekt door Buitenpost en lag de bal zomaar in het net. Het doelpunt werd gemaakt door de ongrijpbare João. Rob Dijkstra kon meteen iets terugdoen toen na een aanval de Drentse keeper de bal wegstompte. Hij moest snel en ineens uithalen, maar zijn doelpoging ging net over. Daarna gebeurde er lange tijd niets aan beide kanten.

Kans op gelijkmaker
Na de rust bleef Wim de Vries achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Joost Jesse Visser. HZVV liet zich wat inzakken, waardoor João steeds zeer gevaarlijk kon worden. Zo moest Kevin van der Meulen een keer gestrekt op een schot van de aanvaller in de korte hoek. Na vijf minuten spelen dook Jorrit Terpstra op in het strafschopgebied van HZVV. Het was een kans op de gelijkmaker, maar hij raakte de bal volkomen verkeerd. Vervolgens moest Halbe Elsenga geblesseerd het veld verlaten na een ongelukkige botsing. Voor hem kwam Martijn Douma in de plaats. Twintig minuten voor tijd maakte de thuisploeg de 2-0. Een van richting veranderde pass viel precies tussen keeper Van der Meulen en de Buitenposter verdedigers waar Yoran Popovic als de kippen bij was en fraai binnenschoot. “Met de 2-0 uit het niets was het een gelopen koers.”

Definitieve beslissing
Rik Weening verving nog Joran Olijve, maar het geloof op een resultaat was weg bij Buitenpost. Met nog tien minuten te spelen viel de definitieve beslissing. Uit een hoekschop raakte Joost Jesse Visser de bal als laatste, waardoor die langs Van der Meulen in het doel viel. Zo werd eindstand 3-0 bereikt. “We moeten ons oprichten voor het thuisduel tegen Berkum. Aanstaande zaterdag weer een belangrijke wedstrijd”, aldus Bouma.

Scoreverloop: 7. 1-0 Kelly João, 73. Yoran Popovic 2-0, 81. Joost Jesse Visser 3-0 (e.d.)