28
do, mrt
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Voetbal
HARKEMA - Harkema-Opeinde heeft op formidabele wijze een punt gezet achter het jaar 2019. Het laatste duel voor de winterstop - de vooraf als zwaar bestempelde uitwedstrijd tegen Oostergo - werd in een geenszins geflatteerde 0-5 overwinning omgezet. Vanaf de eerste minuut waren de Harekieten baas op het veld. Toen de marge al tot 5 was opgelopen, sneed Oostergo zichzelf lelijk in de vingers door twee keer rood te pakken. Het enige verwijt dat Harkema gemaakt kon worden, was dat er daarna niet meer gescoord werd. Om kwart over vier was iedereen dat vergeten. Eenmaal op de hoogte gebracht van de uitslagen op de andere velden, bleek het een gouden zaterdag voor Harkema-Opeinde. 
Harkema begon met de wind in de rug. Dat hoeft niet altijd een voordeel te zijn, maar de bezoekers maakten er handig gebruik van. Ondanks een behoorlijk veldoverwicht duurde het tot de vijftiende minuut voordat Harkema gevaarlijk werd. Een fraai vleugelschot van Hille Postma werd goed uit de kruising getikt door keeper Hoekstra. Een minuut later redde de doelman opnieuw uitstekend, toen hij Daniël Postma alleen voor zich op zag duiken na een ragfijne steekpass van de puik spelende Paul van der Heide. In minuut 18 was het sluitstuk van de kleibewoners kansloos. Na een onnodige overtreding van routinier Halbe Mossel, die zich deze middag niet van zijn beste kant liet zien, kreeg Harkema ter hoogte van de hoekvlag een vrije trap. Paul van der Heide bracht de bal in. Het door de wind sterk indraaiende speeltuig kwam via Daniël Postma en een Oostergo-verdediger in de verre hoek terecht. Voor het eerst in de historie een voorsprong voor Harkema-Opeinde op sportpark De Streng. Nadat doelman Hoekstra vlak na de 0-1 een afstandsschot van Paul van der Heide goed uit de hoek haalde, liet Oostergo in de 27ste minuut voor het eerst iets van zich horen in aanvallend opzicht. Willem Sikkema knalde vanaf de rand van de 16-meter een metertje of 2 naast. Hectischer werd het vlak daarna, toen diezelfde Sikkema van dichtbij op Harkema-goalie De Graaf strandde na een steekpass van Martijn Jolink. Met kunst en vliegwerk overleefde Harkema de corner die volgde. Daarna maakte de groengele brigade gauw 'gedaan werk' van de gastheren. In de 36ste minuut leek een combinatie tussen Hilbrand Benedictus en Daniël Postma te worden onderschept. Dankzij goed doorzetten van laatstgenoemde, kreeg hij plotseling vrij baan richting het vijandelijke doel. De afronding van Postma was feilloos. Twee minuten later was zijn loepzuivere hattrick een feit. Een strak schot van Hille Postma kon in eerste instantie nog gepareerd worden door keeper Hoekstra. Vanuit de rebound knalde Daniël Postma de bal in de touwen. Kort hierop nog een steenharde vrije trap van Alex van der Tuin, die door Hoekstra ternauwernood buiten de palen werd gehouden.


Ondanks de royale voorsprong hield het Harkema-publiek, ook in Noord-Friesland weer veruit in de meerderheid, een slag om de arm in de pauze. Eerst het eerste kwartier maar eens overleven, zo was de gedachte. Nu Oostergo de wind mee had, werd er aanzienlijk meer van de thuisploeg verwacht. Nog voor de gastheren bij André de Graaf in de buurt kwamen, had Harkema aan alle twijfels een eind gemaakt. Twee minuten na de pauze rukte Alex van der Tuin aan de flank op. De technicus legde de bal bekeken terug op de rand van het strafschopgebied, waar Hille Postma klaar stond en met een geplaatst schot het doel doorboorde. Ook na de 0-4 bleef Harkema oppermachtig. Vanuit een lastige hoek zeilde een strak schot van Daniël Postma achter keeper Hoekstra, pal voor de doellijn langs. Ongeveer op het uur lag de bal wel voor de vijfde keer in het Oostergo-doel. Na een uitstekende lange bal van Dennis Postma snelde Fokko Spinder richting de achterlijn. De klasse voorzet die volgde kwam terecht bij Hilbrand Benedictus, die zichzelf goed vrij kapte en raak punterde. Na dit doelpunt kreeg Oostergo door een zeldzaam slippertje aan Harkema-zijde een goede mogelijkheid op de eretreffer. Toen deze kans niet werd verzilverd, geloofde de aanhang van thuiszijde het wel en stonden er alleen nog maar supporters van de groengelen langs de lijn. Deze supporters zagen dat Oostergo in de 78ste en een minuut daarna tegen twee rode kaarten aan liep. Eerst kon Martijn Jolink inrukken. Nog voor die de douche had bereikt, werd hij ingehaald door Lieuwe Sijtsma. Harkema had daarna uit kunnen lopen naar een monsterscore, maar de scherpte was er af.


Waar een jaar geleden met een ziekenboeg van 12 geblesseerden werd gesmacht naar de winterstop, lijkt de seizoenspauze nu te vroeg te komen. Harkema is in bloedvorm. Na de aarzelende seizoenstart werden er in de afgelopen 8 duels 20 punten bij elkaar gevoetbald. Een compliment voor spelers en staf is meer dan op zijn plaats. Niemand verzaakt, met grote regelmaat is het spel prima, er wordt keihard gewekt en als dan ook nog de voorgaande jaren zo hinderlijk aanwezige blessures - dit seizoen mede door de voortreffelijke inzet van verzorger Jitze From tot een minimaal aantal beperkt - grotendeels achterwege blijven dan heeft iedere tegenstander aan Harkema een hele kluif. Met veel zin wordt er uitgekeken naar het jaar 2020. Er kan nu eerst genoten worden van enkele welverdiende vrije weekeinden.     

Foto's Klaas Elzinga                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            {gallery}Hilda/harkemaopeindeoostergo{/gallery}  


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie