×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Voetbal
HURDEGARYP - Een mooie zaterdagmorgen waar het om 09.30 uur het al druk op veld 3 van Sportpark De Warren was. Ja veld 3, wat normaal gesproken het trainingsveld is was deze dag omgetoverd tot een stadion waar bijna 30 mini pupillen een officieel toernooitje gingen spelen met 5 teams uit de regio. Op 2 veldjes van 20 x 34 meter spelen deze kinderen dan 4 wedstrijdjes van 12 minuten. 4 tegen 4 zonder doelman of scheidsrechter, zelf regulerend, het werkte bijna altijd. Uiteraard strafschoppen na afloop maar 3 gingen er net niet in …

Waarvoor al deze zeer noodzakelijke ‘toestanden’ ?
Simpel natuurlijk omdat het meest verse, jonge en getalenteerde team van vv Hardegarijp daar moest spelen. Saillant detail, de gezamenlijke leeftijd van het hele VVH JO-7 team welke ‘aan de bak’ moest (normaal 9 spelers) was net zo veel als de jaren die de Pater familias van vv Hardegarijp 1 jong is, Tjeerd Rijpma 47 jaar!
Dit is het team van trainer Dennis Dijk en onder de naam vv Hardegarijp JO7-1 spelen ze in deze competitie.
Was het ‘vroeger’ gewoon een wedstrijd van 2 x 15 minuten nu is het een klein toernooitje waar 5 teams aantreden. Uiteraard vv Hardegarijp JO7-1 maar ook Friese Boys JO7-2, GAVC JO7-2, Leovardia JO7-2 en het (nu al) gevreesde en altijd lastige Noordbergum JO7-1

Er werden 4 wedstrijden per team gespeeld die per wedstrijd 12 minuten duurden.
Veel spelers bij de senioren maar ook de jeugd zouden hopeloos verloren zijn als ze zonder ‘de man in het zwart’ de scheidsrechter zouden moeten spelen. Deze wedstrijden zijn met 4 spelers per team. (zonder doelman) Het is ‘zelf regulerend’ de leiders van de teams begeleiden de spelers wel maar bijvoorbeeld corners of doeltrappen regelen de dames en heren gewoon zelf. En neem van mij aan een beetje Makkelie, Blom, Higler of zelfs Kuipers maken meer fouten dan deze kinderen.
Eerlijk is eerlijk er waren situaties dat er toch wel een overtreding al dan niet bewust gemaakt werd waar eigenlijk gestopt zou moeten worden en een vrije trap genomen moest worden.
Dat de ene leider dan zegt ‘doorspelen’ en de ander ‘vrije trap’ kwam de duidelijkheid niet altijd ten goede.

Er waren op de 2 veldjes 10 wedstrijden van 12 minuten met daar tussen een paar minuten rust. Het team welke even vrij was had mooi even rust, wat deden die kinderen in die rust ? ze gingen even voetballen ………
Mooie wedstrijden met veel doelpunten en op één keer na een winnende ploeg. Die ene keer was een gelijkspel.
In deze serie wedstrijden werd uiteraard ook de stand bijgehouden en omdat dit de laatste dag van deze reeks was mocht er natuurlijk een kampioen gehuldigd worden. GAVC JO7-2 was dit team, op 2 na alle wedstrijden gewonnen, eentje werd gelijk en deze zaterdag verloren ze van vv Hardegarijp JO7-1.
Na afloop vierden ze het feest nog op het veld, vergezeld van een betere Champagne van het huis Jip en Janneke. Met deze J&J champagne werd er getoast op het kampioenschap. Bloemen en confetti kanonnen ontbraken natuurlijk niet.
Later na afloop ‘van alles’ liepen deze kinderen een polonaise op het terras voor de vv Hardegarijp kantine. Ik hoop dat ze dat uitgesproken teksten nog vaak mogen zingen ‘wij zijn kampioen’ werd honderden keren luidkeels gezongen !

Per saldo een prachtige ochtend met veel publiek die de kinderen zeer mooi aanmoedigden.

Klaar ? nee nog net niet. Uiteraard werd er door alle spelers, zo’n 30, een strafschop genomen. De doelman die hiervoor werd ‘gecontracteerd’ was Leon Kingma. Ik weet (nog) niet hoe hij later in vv Hardegarijp JO19-1 keepte maar zaterdagmorgen was het, het spreekwoordelijke ‘drama’. Slechts een paar, welgeteld 3 strafschoppen werden niet in een doelpunt omgezet, niet omdat Leon ze stopte maar omdat ze uit tactische overwegingen door zeer sportieve spelertjes naast het doel werden geschoten.
Op de meest mooie manieren werden deze stafschoppen genomen, heerlijke puntertjes, geweldige knallen maar ook zeer goed boven en onderin een hoek geplaatste ballen verdwenen in het net. Leon zag ze links, recht en door de benen in het doel verdwijnen.
Eerlijk is eerlijk Leon liet ‘hier en daar’ ook wel eens eentje doorrollen of hij dook de verkeerde kant op…..

GAVC kampioen, de andere teams reserve kampioen.
En …… mini pupillen voetbal is en blijft voetbal, voetbal zoals het zou moeten, geen ‘gedonder’ geen ‘toestanden’ maar gewoon met z’n alle achter de bal aan en dan proberen te scoren. Hoe eenvoudig maar ook prachtig is deze vorm van voetbal. Winst, een gelijkspel of verlies maakt dan eigenlijk helemaal niet uit !!!!

Jan Kamminga  {gallery}Syta/pup1417{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121