01
wo, mei
0 Nieuwe art.

Voetbal
SURHUISTERVEEN - De inhaalwedstrijd Kollum - ’t Fean ’58 leverde geen winnaar op. Het werd 2-2 in een boeiende partij voetbal tussen twee ploegen uit de middenmoot.Een eindstand waar iedereen op sportpark Baensein vrede mee kon hebben. “Een terechte uitslag, waar ik zeker mee kan leven”, vond Mark Bosma, de trainer van de Feansters. “Het ging op een neer, met veel kansen voor beide ploegen.”

Promovendus Kollum – net terug van een vierdaagse trip naar Torremolinos - begon verrassend sterk aan de competitie, maar verloor de laatste drie wedstrijden op rij, waardoor het afzakte naar de achtste plaats. De Feansters – zij verzamelden één puntje meer dan de thuisclub – misten in Kollum drie basisspelers. Hun afwezigheid werd moeiteloos opgevangen, waarmee opnieuw werd aangetoond dat de brede selectie de kracht is van dit ’t Fean ’58.

Het uitstapje had de thuisclub kennelijk extra energie gegeven want ze schoten furieus uit de startblokken. In de zevende minuut al werd Thieme Brandsma door Joop Pijnacker alleen voor doelman Jelmer van der Meer gezet. Terwijl de aanhang van de Kollumers de goal al telde kreeg Brandsma de bal niet onder controle en zag deze langs de verkeerde kant van de paal rollen.

De blauwhemden waren meteen gewaarschuwd, maar hadden hun antwoord snel klaar. Binnen enkele minuten creėerden ook zij twee mogelijkheden. Eerst schampte Edwin Notebomer een voorzet van Erwin Vos (net naast), meteen daarna zag Harm Vrij zijn inzet buiten bereik van doelman Auke Hoekstra van de lijn gehaald.

Het was het begin van een onderhoudende en sportieve partij voetbal, prima geleid door scheidsrechter Hans Noppers. Toch was het Kollum dat de leiding nam. Joop Pijnacker zag eerst na een handige beweging zijn schot nog net over gaan. Toen hij even later alleen voor Jelmer van der Meer opdook liet de routinier zijn faam als spits zien. Bekeken prikte hij de bal in de uiterste hoek (1-0).

De thuisclub rechtte de rug, kreeg ook kansen. In de laatste seconde van de eerste helft maakte de weer hardwerkende Harm Vrij de 1-1. “Verdiend”, vond Mark Bosma. “De laatste minuten hing die goal in de lucht. En het moment waarop was natuurlijk heel mooi.”

De Feansters konden echter maar gedurende één kop thee van de gelijke stand genieten, want al in de eerste minuut na de rust kon Gerard Zonneveld Kollum weer op voorsprong schieten na slecht uitverdedigen van de blauwhemden (2-1). Meteen daarna dook Ruben Merkus alleen voor doelman Van der Meer op, maar hij prikte de bal naast. In plaats van 3-1 werd het 2-2. Harm Vrij werd onderuit gehaald in de zestien, waarna Jens Hamstra de strafschop feilloos binnenschoot (2-2). De Feansters voelden dat er meer in zet. Bosma: “Het wachten was eigenlijk op de 2-3, daar kregen we de kansen ook voor. Hij stuurde verdediger René Mellema naar voren. “Dat pakte goed uit, René zorgde voortdurend voor gevaar.” Kollum leek toch nog de volle winst te pakken toen in de laatste minuut Thieme Brandsma alleen voor Jelmer van der Meer verscheen. De betrouwbare sluitpost redde echter met de voet.

Mark Bosma keek met een tevreden gevoel terug. “Het was een open wedstrijd. We hebben bij vlagen redelijk gespeeld en vooral veerkracht getoond. Kollum uit 2-2. Niet verkeerd toch?”

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121