29
ma, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
SURHUISTERVEEN - Eindelijk lieten de blauwhemden zaterdag zien ook een hele wedstrijd op niveau te kunnen spelen. De eerste helft ging gelijk op, in de tweede helft domineerden de mannen van Yko de Boer de wedstrijd. En toch ging het (weer) mis. In de slotfase kopte spits René Vellinga een voorzet van Sven Rozendal achter doelman van der Meer en bepaalde de eindstand op 3-2.

En weer kwam de tegenpartij gemakkelijk aan de doelpunten. “Om gek van te worden”, foeterde de deze middag uitstekend opererende ‘t Fean-verdediger Wietze Vrij. “Eindelijk domineer je nagenoeg de hele wedstrijd en weer verlies je. Het wordt eentonig op deze manier.” Zo voelde het ook voor de aanhang van de gasten. Ondanks soms felle aanmoedigingen stonden of paal en lat in de weg of ontbrak het aan het nodige geluk. Met Erwin Tabak terug in de basis hadden de blauwhemden duidelijk gewonnen aan aanvalskracht. Toch was een gebrek aan communicatie voor de zoveelste keer dit seizoen de oorzaak dat de thuisclub al na vijf minuten spelen op voorsprong kwam. Lieuwe de Roos profiteerde (1-0). Voor de gasten geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten en weer vijf minuten later rondde de sterk acterende Joost Nieuwenhuis een voorzet van Erwin Tabak schitterend af (1-1). Het publiek ging er eens goed voor staan en kreeg waar voor zijn geld. Beide elftallen gingen volle bak voor de winst. De thuisclub kwam na ruim een kwartier op de klok simpel op een 2-1 voorsprong omdat er veel te veel ruimte werd weggegeven door de Feansters. André van der Molen was even later attent nadat een prachtige lob van Joost Nieuwenhuis de lat teisterde (2-2). Harrie Groen miste voor de theepauze nog een grote kans om met voorsprong te kunnen gaan rusten.

In de tweede begonnen de blauwhemden ijzersterk aan de wedstrijd. Er werd prima gestoord en de verdaging van de ‘Readsjes’ moest alle zeilen bijzetten. Slordigheidjes in de afwerking voorkwamen een op dat moment verdiende treffer. Na ruim een uur spelen kopte aanvoerder Willem van Kammen een voorzet van Harrie Groen rakelings naast het doel van doelman Jelle van der Wal. Even later werd de doorgebroken Erwin Tabak onderuitgehaald. Zwaagwesteinde zwijnde dat het bleef bij een gele kaart. De vrije trap van Wietze Vrij belandde naast de kansloze Van der Wal tegen de paal. Wat het door pech achtervolgde ’t Fean 58 al vreesde werd helaas bewaarheid. In de slotfase mocht René Vellinga zomaar binnenkoppen en bepaalde eindstand op 3-2. Wietze Vrij moest na afloop even op adem komen.“Wij weten dat het kan. Eindelijk speelden wij weer eens negentig minuten goed, maar weer gaat het mis. Het moet toch eens een keer onze kant uitvallen toch?” Hopelijk gebeurt dat over twee weken in Dokkum.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121