29
ma, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
EASTERMAR - 28 jaar nadat Tije en Ginie Dijkstra plotsklaps eigenaar werden van een Erik Dijkstra en een dag voordat Max Verstappen een teleurstellende derde plaats in China behaalde moesten de blauw-gele leeuwen van Eastermar het opnemen tegen de snel aangebrande typetjes van Franeker. Trainer Eric Boersma had wederom te maken met de nodige personele problemen, zo bleken de net weer fitte Jurryt Jonkman en aanvoerder Albert Brouwer met hun gele kaarten een week tevoren een schorsing aan de broek te hebben gekregen van de grijze dakduiven bij de KNVB.


Verder lagen Harm Tseard Heidbuurt, Tsjalling van Dijk, Jille van der Wal, Ronald Vanger en Jelte Heidbuurt gezamenlijk knus in een lappenmand.

De van een slepende nek blessure herstelde Sander Smedema was wel weer aanwezig.

Johannes Couperus was ook weer fit, hij moet eerst alleen nog even weer wat ritme op doen bij VVE JO17.


De opstelling was als volgt:

Sjoerd Visser op doel.

Stefan Brouwer werd als “laatste man” gepositioneerd, naast zich kreeg hij Mark de Vries als rechterhand.

Op de backs stonden Richard Brouwer en Wouter “Hinne de Boer” Langman.

Laatstgenoemde was de donderdagavond tevoren losgeweekt bij Eastermar JO17. Dit ging met frisse tegenzin en alleen als Langman één helft mee mocht doen met zijn op titelkoers liggende eigen team(2-2) en hij op de brommer van Thomas van Holsteijn in Franeker kwam.

Het middenveld werd gevormd door Stefan Erwin Venema, Sander Smedema, Thomas van Holsteijn en Simon Dijkstra.

Het superduo Rienk “Jessias” Wind en Kees ”200” Schotanus vormde wederom de voorhoede.




Op de bank zaten Lieuwe Nijboer en Jacob de Vries (de sterkhouder van het Eastermarder tweede mocht mee omdat zijn eigen wedstrijd niet doorging).

Verder Kors Tadema en de justjes te laat bij de wedstrijdbespreking aanwezige Jan Jochem Kootstra.

De donderdagtraining begon alles behalve vlekkeloos, Albert Brouwer was de veter van zijn korte broek uit het oog verloren.

Op advies van Max DamDam vloog hij naar Bouwe Boersma die zijn behandeling van Kees Schotanus even onderbrak en het touwtje met een pincet weer tevoorschijn toverde.

Boersma is hier erg handig in, hij vist regelmatig naar snorharen, in soep en dergelijke.

Wouter Langman vergat voor diezelfde training zijn haarband in te doen. Nadat Mark de Vries hem met wat lieve woordjes weer tot bedaren had gebracht bood Langman aan dat de Vries die zaterdag zijn reserve haarband wel op mocht.

Mark ging echter op de wedstrijddag naar de kapper om half elf, dus dat hoefde niet.

Jonkman had tijdens de donderdagavondtraining getracht een aantal hanging baskets aan Boersma te verkopen. Dit met het verkooppraatje dat Bouwe zijn tuin sinds Kerst voorbij is wel erg donker en leeg is.

Boersma hield zijn poot echter stijf, er werd geen handel bedreven die avond.

De heenreis leidde karavaanleider Boersma de stabiel rijdende stoet langs Lieuwe Nijboer zijn gloednieuwe werkvloer: de Sonac.

De kantine te Franeker bleek te beschikken over de nodige steigerhouten meubelen, die door Harm Tseard Heidbuurt met een goedkeurende blik werden bekeken. Wel zou hij zelf de poten onder de staan tafels wat minder uit de kluiten gewassen groot timmeren.

Voor een zacht prijsje zou hij dat met alle plezier aanpassen. 

Sjuh mar even.


De uitploeg ging voortvarend van start, had het spel van Franeker goed geanalyseerd, namelijk inzakken en wachten op een foutje van de tegenstander. 

In de 16e minuut onderschepte Eastermar een bal op het middenveld, die kwam bij Wouter Langman die nadat hij het leer onder controle had een prachtige boogbal achter de verdediging afleverde.

Hier stond Kees Schotanus op te wachten, hij haalde de achterlijn, kapte terug en legde breed op de inlopende Thomas van Holsteijn:0-1! 

Meteen hierna volgden nog een aantal prima kansen op 0-2, helaas deed Eastermar zichzelf te kort en werd er niet nog eens gescoord.

Ondertussen verkeerden HT Heidbuurt en Klaas Jansma in een verhitten discussie. Heidbuurt had net opgebiecht dat hij door alle narigheid met zijn knie in alle wanhoop naar de fles had gegrepen.

Jansma beweerde echter dat er op het feest van het tienjarig bestaan van het Eastermarder Skútsje uit plastic bekers gedronken werd.

De mannen zouden het deze voetbalmiddag niet meer eens worden.

Franeker besloot er vervolgens een schoppartij van te maken. Na elke overtreding die ze maakten gingen ze zelf met een oorverdovend kabaal te gronde, in een poging de leidsman te misleiden. Die doorzag het gelukkig vaak prima. 

Omdat Eastermar dus was vergeten te scoren, Kees Schotanus geblesseerd uitviel en Franeker met alle geluk van de wereld nog wel driemaal doel wist te treffen eindigde deze middag in mineur.



Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie