29
ma, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
SURHUISTERVEEN - Het benutten van de kansen blijft een probleem bij ’t Fean ’58. Het wordt zo langzamerhand een eentonig verhaal. Telkens de bovenliggende partij, maar zichzelf belonen, dat laat men achterwege. Daarom blijft het sprokkelen. Tegen Dokkum kwamen de Feansters niet verder dan 1-1.

De tiende plaats is voldoende voor handhaving. Gelukkig voor de blauwhemden verloren ook de naaste concurrenten VIOD en Minnertsga. Door de puntenverdeling liep ’t Fean ’58 zelfs een puntje weg.

Aan inzet ontbrak het de ploeg van trainer Yko de Boer niet. Er werd geknokt voor elke bal. De harde wind speelde beide ploegen parten. Het leek een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Al na twee minuten kwam ’t Fean ’58 op voorsprong. Harrie Groen – die later uit zou vallen met een ernstig lijkende knieblessure – ontfutselde een Dokkumer verdediger de bal en bracht Joost Nieuwenhuis in stelling. De Feanster aanvalsleider kapte zijn tegenstander uit en scoorde in de uiterste hoek (0-1).

Lang kon men niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later al kwam het antwoord. Een voorzet van de snelle Marco van Dijk werd binnen geschoten door clubtopscorer Martijn Jongeling (1-1). Het was de enige kans van de thuisclub in de eerste helft. In tegenstelling tot de gasten, die via Erwin Vos, Joost Nieuwenhuis, Erwin Tabak en Raoul Dijkstra volop mogelijkheden kregen om de voorsprong uit te bouwen. Het beetje geluk ontbrak, want steeds vonden zij echter de sterk keepende Patrick van der Velde op hun weg.

Na de rust hetzelfde beeld. Een sterker ’t Fean ’58 met kansen voor Raoul Dijkstra – dit na een prachtige aanval over veel schijven – en een schot van André van der Molen, dat net over de lat scheerde. Het enige echte wapenfeit van de thuisclub was zo’n tien minuten voor tijd toen na balverlies Martijn Jongeling allen voor doelman Theo van der Meer verscheen. De Feanster aanhang huiverde, maar hun goalie redde fraai met de voet en behoedde daarmee zijn team voor weer een onverdiende nederlaag.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121