04
za, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
EASTERMAR - Een week nadat de Eastermarders hun wedstrijd tegen natnek J.H. Kraak met 2-3 wisten te verliezen stond de wedstrijd tegen Beetgum op de rol. In de uitwedstrijd werd voor de winterstop, toen het seizoen er nog vrij rooskleurig uit zag, knap gelijkgespeeld. Beetgum zou u overigens vooral door Piter Wilkens kunnen kennen. Die schreef namelijk een liedje over de eenhoorn die woonachtig is in de bossen aldaar. Verder hoor ik u denken: “Was er geen jeugdteam van v.v. Beetgum in beeld in de clip van het nummer “De Ljip” Dat Wilkens samen met mc Remon uitbracht?”.

Uit die droom kan ik u vlot helpen, het betrof een jeugdteam van SSS'68, waarvan enkele spelers een shirt van Beetgum in bruikleen aan hadden.

Ik weet dit overigens allemaal omdat vriend van vv Eastermar 'Robert Tienstra' groot bewonderaar en fan van Piter Wilkens is. Tienstra loopt immer met allerhande weetjes en feitjes over de troubadour te koop, verder heeft hij posters van de Fryske ster boven en onder zijn bed. 

Goed, pakken we nu de wedstrijd weer bij de hoorns.

Nadat er door het Eastermarder absolute vlaggenschip midweeks weer op 3e klasse waardig niveau was getraind viel er die vrijdags op de Facebook pagina van de kleine Cornelis Hoogterp te lezen dat het woonarkje van Eastermar (het tweede elftal) ondanks een matige partij met 5-0 had weten te winnen en dat zij de zaterdag vrij zouden zijn,

Dit deed Eric Boersma besluiten een viertal spelers van dat kampioenselftal in de dop op te roepen.

Dit om de volle ziekenboeg te compenseren maar vooral om het slechte gevoel dat bij een neerwaartse spiraal hoort in te ruilen voor de opwindende rillingen die gepaard gaan met de winnende flow waar het 2e zich in bevind.

In de ziekenboeg lagen mannen als Jille van der Wal, Lieuwe Nijboer, Jan Jochem Kootstra, Pieter Sikkema, Tjitte Hoekstra, Rienk Wind, Simon Dijkstra, en legio anderen geplezierd te worden door Tsjalling van Dijk. Hier kwam nog bij dat Stefan Brouwer door zijn door de heer Kraak uit Oudega sw aangenaaide rode kaart een schorsing van vier wedstrijden op was gelegd door de grijze nitwitten van de KNVB. 

Hierdoor besloot Eric Boersma de volgende spelers op te stellen:

Tussen de palen mocht Sjoerd Visser voor de tweede week op rij proberen zijn doel schoon te houden.

Zo'n twintig meter voor hem bestond de verdediging uit Wouter Langman, die zich knap met haarband en al vanuit de jeugd de basis in heeft weten te stoeien. Richard Brouwer, Jurryt Jonkman en de centraal op S. Brouwer zijn positie gekomen Mark de Vries.

Op het middenveld kregen Thomas van Holsteijn, Sander Smedema en Stefan Erwin Venema gezelschap van één van de “flow-boys” van VVE2: Tjalf Jonkman.

Voorin werd er het één en ander verwacht van topschutter Kees Schotanus (wiens zus die dag in de schijnwerpers stond “30”) en zijn kompaan Albert Brouwer.

Op de bank zaten de volgende wonderboys van VVE2: Sytze Taekema, Jacob de Vries, Chris Elverdink. Zij kregen daar gezelschap van Max Dam.

Terwijl menig selectiespeler voor de wedstrijd een boekje kocht bij de heer Hoeke Heffner, merkte diezelfde Heffner tot zijn ontsteltenis op dat Jacob de Vries en Sander Smedema naar sportpark “de Burgerkamp” waren gekomen zonder een beurs op zak.

Hoe zouden ze dan in godsnaam na de wedstrijd “Ien keapje???”.

Nadat de bal voor de niet aanwezige pupil van de week massaal was getekend door de mannen van het thuisteam vond scheidsrechter J.H. Kooistra dat het 14:00 was.

De eerste helft was aardig in evenwicht, met de grootste kansen voor Eastermar. Helaas wisten de spitsen niet te scoren waarna het onvermijdelijk was dat ook de gasten uit Beetgum een dan wel twee kansen zouden creëren.

Die beide kansen werden op magistrale wijze gekeerd door Sjoerd de Duck Visser, die vooral de tweede op formidabele wijze zoals het een echte showkeeper betaamd uit de kruising tikte.

De derde kans werd na een aantal verloren duels van de thuisploeg op rij voorgebracht op de linksvoor van Beetgum, die kroop ietwat voor zijn man en wist middels een stuiterend rollertje de onverslaanbare Sjoerd Visser dan toch te verschalken. 0-1 :-(.

Meteen hierna schroefden de Eastermarders het tempo en de werklust wat op waarna het de rest van de wedstrijd een duidelijk overwicht zouden hebben.

In de 34e minuut vond Jurryt Jonkman middels een uitgekiende verre trap Albert Brouwer, die nadat hij de bal drie keer had laten stuiteren tot de conclusie kwam dat hij alleen voor de keeper stond. Toch wel wat nerveus over dit feit probeerde hij die doelman voorbij te denderen. Dit ging niet helemaal zoals je het wel eens op tv ziet en zodoende werd dit geen doelpunt.

Nadat vervolgens ook Kees Schotanus een aantal maal geen doelpunt wist te maken werd er gefloten voor de rust.

In de rust hield trainer Boersma een opbouwende powerspeech die de burger weer moed gaf.

Op het veld begon Sytze Taekema aan een wedstrijd latje trap, zijn 1e poging ging raak waarna hij meteen riep dat Max Dam onder de lat moest staan en er vrije trappen genomen moesten worden.

Op deze slinkse wijze wist hij zijn comeback bij de Eastermarder A-selectie te bekronen met de winst van het latje trappen.

In de 68e minuut kwam Sytze Taekema, wiens hobby “Kaal kanoën” is, binnen de lijnen voor de moegestreden Stefan Erwin Venema.

Taekema heeft overigens al een dikke zes weken de beschikking over een gloednieuwe bril. Saillant detail: die bril mag hij binnen de lijnen niet op van zijn moeder.

Vijf minuten later kwam Sjacob de Vries binnen de lijnen voor Wouter Langman.

Ondanks een veldoverwicht dat ook de volledige tweede helft in handen van de thuisploeg was werden er geen grote kansen gecreëerd. Ondanks dat in de laatste minuten Sytze Taekema, met zonder bril op, de spitspositie op mocht zoeken werd er niet meer gescoord en dus stonden de Broekophâlders andermaal met legen handen…


Tijdens de derde helft viel ondergetekende de eer ten deel een appje te ontvangen van de heer Tsjalling van Dijk, hier volgt een vrije vertaling van dat appje:

Saillant detail: Beetgum neem geen enkel biertje in de prachtige Eastermarder kantine, het is toch godnondeju niet meer dan normaal om als bezoekende partij even een klein drankje te doen bij uw gastheer? U mag vrij gebruik maken van hun douches, wc's en accommodatie, daarom van mij (Tsjalling van Dijk) de oproep aan de ploegen die Beetgum nog met een bezoek gaan vereren: Neem alstublieft ook daar geen drankjes in de kantine! Als Beetgum deze asociale gewoonte het volledige seizoen vol heeft gehouden is dit egoïsme ten top, om hun eigen pot te spekken.

Misschien iets voor het verslag.
In het verlengde van deze boodschap kan ik u mededelen dat volgende week de uitwedstrijd tegen Ropta Boys op papier staat. Diezelfde Boys zijn op Sportpark de Burgerkamp de absolute leiders in het “3e Helft” klassement. Ter ere van het hoge bezoek dat hun vereniging volgende week ten deel valt heeft Ropta Boys besloten een heus feest te organiseren. Ondersteund door de muzikale grootheid die DJ Auke toch wel is.

Als kers op de taart heeft men besloten de Eastermarder volkszanger Lieuwe Nijboer ook een nummer speeltijd te gunnen, het is nog onbekend welk nummer Nijboer ten gehore zal brengen.


U bent bij deze allen van harte uitgenodigd.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie