15
wo, mei
0 Nieuwe art.

Voetbal
SURHUISTERVEEN - Door met 0-3 te winnen van SC Franeker creëerde ’t Fean ’58 zich een prima uitgangspositie om derdeklasser te blijven. De nacompetitie voor promotie/degradatie gaat over één ronde. Komende zaterdag valt de beslissing, wanneer SC Franeker op bezoek komt op sportpark ‘t Ketting. “Maar wij zijn er nog niet”, waarschuwde interim-trainer Lieuwe van der Wijk, die de ploeg weer aardig op de rit heeft gekregen.

De overwinning was zeker verdiend. Vlak voor aanvang bleek doelman Theo van der Meer niet fit genoeg te zijn, waardoor Jos Bijlsma zijn plaats onder de lat innam. De invaller-doelman moest gelijk zijn kwaliteiten aanspreken toen in de derde minuut Ward Mariman alleen voor hem verscheen. Bijlsma redde prima met de voet, eigenlijk de enigste keer in de hele wedstrijd dat hij in moeilijkheden kwam.
De thuisclub begon gedreven, maar de storm was snel geluwd en ’t Fean ’58 trok steeds meer het initiatief naar zich toe. Binnen een half uur stond de 0-2 op het scorebord. Na een klein kwartier legde Willem van Kammen na een crosspass van Jelte Bottema de bal terug op André van der Molen, die de verste hoek opzocht (0-1). Tien minuten later kopte gelegenheidsspits Willem van Kammen een voorzet van Joost Nieuwenhuis tegendraads binnen (0-2). “Het afmaken van de kansen, dat was steeds het euvel en daarin waren we vandaag scherp”, vond Lieuwe van der Wijk.
De Feansters speelden bij vlagen goed, waar de thuisclub weinig tegenover kon zetten. Het was lange-halen voetbal, puur gebaseerd op opportunisme.

De tweede helft eenzelfde beeld. Opnieuw een sterk beginnend SC Franeker, maar het kon de Feanster verdediging, die goed stond en sinds december weer eens de nul hield, niet verontrusten. In de 79e minuut kwam eindelijk de verlossende 0-3. Een hoekschop van Wietze Vrij werd bij de tweede paal binnen gekopt door John Notebomer. “De tweede helft was het niveau minder dan de eerste helft. Het spel was niet hoogstaand, maar het ging vandaag alleen om het resultaat. En wat belangrijk was: ik zag een team, dat voor elkaar wilde werken. Er stond vandaag een ploeg” aldus een tevreden Lieuwe van der Wijk.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121